search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:23
MENU CLOSE

Τσίπρας: «Φαντάσματα του παρελθόντος της» αντιμετωπίζει η Ε.Ε.

27.06.2018 18:18
Τσίπρας: «Φαντάσματα του παρελθόντος της» αντιμετωπίζει η Ε.Ε. - Media

 

Οι φωτεινότερος μέρες για το μέλλον της χώρας βρίσκονται μπροστά μας, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσιπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο London Business School το απόγευμα της Τετάρτης.

«Μετά την απόφαση στο Eurogroup για σημαντική ελάφρυνση του χρέους, η Ελλάδα μπορεί τώρα να έχει ξανά πρόσβαση στις αγορές. Μπορεί να «σταθεί» μόνη της στα πόδια της», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Μέσα από την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει η κυβέρνηση για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, τα τελευταία τρία χρόνια. «Όχι μόνο καταφέραμε να φτάσουμε τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά καταφέραμε να ξεπεράσουμε αυτούς τους στόχους κατά 2%», σημείωσε.

Στη συνέχεια, ο Α. Τσίπρας αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη για την αναδιάρθρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας πως τα τωρινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «φαντάσματα του παρελθόντος της».

«Η ανεργία, η φτώχεια, οι ανισότητες, η περιθωριοποίηση είναι μέρος της ευρωπαϊκής μας πραγματικότητας και χρειαζόμαστε απαντήσεις (σ.σ στα προβλήματα αυτά)», είπε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι έχει έρθει η ώρα να αντιμετωπιστούν αυτά τα ζητήματα μέσα σε πνεύμα αλληλεγγύης και συλλογικότητας από τα κράτη μέλη της Ε.Ε.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε την ανάγκη η Ε.Ε. να αναθεωρήσει τον τρόπο λήψης αποφάσεών της καθώς και τις δομές της, ώστε να σταματήσει την άνοδο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Τέλος, σημείωσε πως «πρέπει να διαμορφώσουμε ένα νέο πρόσωπο για την Ευρώπη και πρέπει ο υπόλοιπος κόσμος να δει τις αλλαγές αυτές».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:13