search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:29
MENU CLOSE

Βαθιά οδύνη για την οικογένεια του 22χρονου φαντάρου που σκοτώθηκε στη Ρω – Για εγκληματική ενέργεια μιλά η μητέρα του

28.06.2018 07:49
Ασπρόπυργος: Ατύχημα σε στρατόπεδο - Φαντάρος πυροβόλησε κατά λάθος δύο άτομα - Media

 

Η Κρήτη πενθεί για τον τραγικό χαμό ενός άξιου τέκνου της: Το νησί έχει βυθιστεί από χθες σε ανείπωτο πένθος στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του 22χρονου στρατιώτη του πεζικού Ε.Τ., ο οποίος βρήκε φρικτό τέλος στη νήσο της Ρω, καθώς χθες Τετάρτη το πρωί αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο άτυχος φαντάρος είχε παρουσιαστεί στη Β/ΕΣΣΟ, δυνάμεως της ΔΑΝ Μεγίστης, πριν από μερικούς μήνες. Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα χθες το πρωί, την ώρα που ο άτυχος νέος – που διέμενε μόνιμα με την οικογένειά του στο Ηράκλειο – έκανε σκοπιά. 

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ο στρατιώτης Πεζικού αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα στις 9 παρά 20 το πρωί με τον ατομικό του οπλισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη την ώρα εκτελούσε υπηρεσία σκοπού μαζί του ένας ακόμη στρατιώτης, ο οποίος, βλέποντας τον άτυχο οπλίτη νεκρό, μέσα σε μια λίμνη αίματος, έπαθε σοκ.

Σοκαρισμένοι οι στρατιώτες

Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιοι, ενώ – σύμφωνα με πληροφορίες – εκτός από τον στρατιώτη, ο οποίος έκανε σκοπιά μαζί με τον αδικοχαμένο Κρητικό, σε κακή ψυχολογική κατάσταση βρίσκονται και οι υπόλοιποι πέντε φαντάροι που υπηρετούσαν μαζί του στη νήσο της Ρω.

Ωστόσο, όπως συμπεραίνει κανείς εύλογα, σε πολύ πιο δεινή κατάσταση βρίσκονται οι γονείς αλλά και η αδερφή του 22χρονου, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο αγαπημένος τους άνθρωπος δε βρίσκεται πια στη ζωή. Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΣ, η οικογένεια του νεαρού ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν, με τους χαροκαμένους γονείς να βιώνουν δραματικές στιγμές.

Οι οικείοι του εκλιπόντος ταξίδεψαν χθες τάχιστα στη Ρόδο. Εξάλλου, στο νησί των ιπποτών μεταφέρθηκε χθες και η σορός τού άτυχου νεαρού, η οποία – όπως έγινε γνωστό – επρόκειτο να υποβληθεί σε νεκροψία-νεκροτομή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός του 22χρονου μεταφέρθηκε στη Ρόδο με ελικόπτερο “Σινούκ”. Με το ίδιο ελικόπτερο, εξάλλου, μεταφέρθηκαν στη Ρόδο και οι πέντε στρατιώτες που υπηρετούσαν στη Ρω μαζί με τον νεαρό Κρητικό. Οι οπλίτες, που βρίσκονται σε κακή ψυχολογική κατάσταση, απομακρύνθηκαν από τη Ρω και αντικαταστάθηκαν από άλλους στρατιώτες. 

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να τονιστεί ότι στη Ρόδο επρόκειτο να μεταβεί και ιατροδικαστής, ο οποίος ορίστηκε από την οικογένεια του νεκρού, προκειμένου να είναι και αυτός παρών στη σχετική νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του 22χρονου.

Eίχε συχνή επικοινωνία με την οικογένειά του

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι ο χαμός τού 22χρονου παλικαριού έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία τόσο στην οικογένειά του, όσο και στο ευρύτερο περιβάλλον του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός είχε συχνή τηλεφωνική επικοινωνία με τους δικούς του ανθρώπους στο Ηράκλειο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ουδέποτε είχε διαπιστωθεί ότι ο 22χρονος είχε ψυχολογικά προβλήματα. Εξάλλου, ο νεαρός φέρεται να μην είχε πει στους οικείους του το οτιδήποτε θα μπορούσε να φανερώσει ότι ο ίδιος ζορίζεται ψυχολογικά κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Αίτηση – Δήλωση της μητέρας του

Η μητέρα του προσέφυγε χθες με αίτηση – δήλωση της ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ο θάνατος του παιδιού της επήλθε κάτω από ύποπτες και αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Εν όψει της διενέργειας νεκροψίας – νεκροτομής από τον ιατροδικαστή Ρόδου σήμερα, υπέβαλε εξάλλου το αίτημα να είναι παρούσα κατά τη νεκροψία η τεχνική σύμβούλος της οικογένειας και συγκεκριμένα η ιατροδικαστής Ηρακλείου Κρήτης κ Ελπίδα Σπανουδάκη, αφού υπάρχει η πεποίθηση της οικογένειας ότι δεν πρόκειται για αυτοκτονία αλλά για εγκληματική ενέργεια.

Παραλλήλως δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής για την ψυχική οδύνη που υπέστη από τον αδόκητο και ύποπτο θάνατο του παιδιού της το οποίο έχαιρε άκρας σωματικής και ψυχικής υγείας.

Αντίκλητό της όρισε τον δικηγόρο Ρόδου κ. Μανώλη Κουτσούκο.

Πηγή: www.neakriti.gr, dimokratiki.gr 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:26