search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:24
MENU CLOSE

Εγκρεμνοί: Η παραλία με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο βρίσκεται στη Λευκάδα (Photos)

23.07.2019 07:00
Εγκρεμνοί: Η παραλία με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο βρίσκεται στη Λευκάδα (Photos) - Media

 

Εγκρεμνοί. Μια «άγρια» εξωτική παραλία στη Λευκάδα, η πρόσβαση στην οποία γίνεται μετά το σεισμό του 2015 μόνο από θαλάσσης.Η  κατολισθήση έχει αλλάξει το τοπίο, όμως η ομορφιά του παραμένει απαράμιλλη. 

Η παραλία είναι ξακουστή σε ολο τον κόσμο καθώς  το ταξιδιωτικό περιοδικό Τravel + Leisure την έχει κατατάξει στα σημεία του κόσμου με τα πιο γαλανά νερά, πάνω και από τις εξωτικές Μαλδίβες.

Η διάσημη παραλία έχει μήκος 2 χλμ. Γύρω της υπάρχουν εντυπωσιακοί γκρεμοί, και θεωρείται από τις καλύτερες της Μεσογείου. Το τοπίο παραπέμπει στην Καραϊβική, καθώς τα νερά έχουν χρώμα τιρκουάζ και είναι πεντακάθαρα.

Τα τυρκουάζ νερά και οι παραδεισένιες παραλίες με την ξανθή άμμο αποτελούν το σήμα κατατεθέν της Λευκάδας. Οι Εγκρεμνοί είναι μία από τις τρεις πιο γνωστές παραλίες της Λευκάδας, μαζί με το Πόρτο Κατσίκι και το Κάθισμα.

Η διάσημη παραλία των Εγκρεμνών βρίσκεται στην νοτιοδυτική Λευκάδα σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από τη πόλη της Λευκάδας και 4 χιλιόμετρα από το χωριό Αθάνι.


Η πρόσβαση γίνεται με καραβάκι από τοΝυδρί και τη Βασιλική. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη.

Φωτογραφίες: Eurokinissi/Βασίλης Κουτρουμάνος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:21