06/06/2020 05:47:58
30.6.2018 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 2027 στις 28-6-2018

Επίθεση εφ’ όλης της ύλης

Έκθεση 100 χρόνια ΚΚΕ: «Μια κόκκινη γραμμή τον δρόμο μάς δείχνει» - Media
 
«Όσο περισσότερο θα τσακίζονται τα λαϊκά δικαιώματα από την αντιλαϊκή πολιτική τόσο καλύτερο βαθμό θα βάζουν τα μονοπώλια και τόσο μεγαλύτερη αξιοπιστία θα δείχνουν οι “αγορές” στην ελληνική οικονομία και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ» σημειώνει το ΚΚΕ για τον κύκλο επαφών με ξένους επενδυτές που είχε στο Σίτι του Λονδίνου ο Αλέξης Τσίπρας.
 
Σχολιάζοντας μάλιστα ο Περισσός την αναφορά του πρωθυπουργού περί «θετικού μομέντουμ» της ελληνικής οικονομίας τονίζει πως «το θετικό “μομέντουμ” της ελληνικής οικονομίας για την προσέλκυση επενδυτών είναι πάνω από όλα η διατήρηση και επέκταση του αντιλαϊκού μνημονιακού οπλοστασίου, που από τη μία κάνει πάμφθηνη την εργατική δύναμη, ενώ από την άλλη διαμορφώνει νέα προνόμια και πεδία δράσης για το κεφάλαιο».
 
Υπό το ίδιο πρίσμα «υποδέχθηκε» το ΚΚΕ την απόφαση του Eurogroup. Κάνει λόγο για συμφωνία που «αποτελεί ουσιαστικά ένα μεταμνημονιακό μνημόνιο», τονίζοντας μάλιστα πως το παράρτημα της συμφωνίας περιγράφει αναλυτικά όλα τα μέτρα για τα οποία δεσμεύεται η ελληνική κυβέρνηση. «Μέτρα που απαιτεί, διαχρονικά, η άρχουσα τάξη στη χώρα μέσα απ’ τις τοποθετήσεις του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, μέτρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ προωθεί με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και γι’ αυτό λαμβάνει πολλαπλά συγχαρητήρια για τις επιδόσεις της», σημειώνει χαρακτηριστικά το ΚΚΕ.
 
Παράλληλα το ΚΚΕ επιτίθεται στην κυβέρνηση και με αφορμή την άτυπη σύνοδο κορυφής για το μεταναστευτικό δηλώνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ υποστηρίζει τη βάρβαρη και απάνθρωπη πολιτική της Ε.Ε. στο προσφυγικό - μεταναστευτικό και πως ταυτίζεται με τις θέσεις της Ν.Δ. και των άλλων κομμάτων. «Η μόνη λύση ανακούφισης του προβλήματος βρίσκεται σε σύγκρουση με τις αποφάσεις και τους κανονισμούς της Ε.Ε., στην πάλη ενάντια στο σύστημα που προκαλεί τη μαζική μετανάστευση και προσφυγιά» αναφέρει το ΚΚΕ.
 
Σύμφωνα με τον Περισσό, οι προτάσεις που διατυπώθηκαν στην άτυπη σύνοδο κορυφής «αποδεικνύουν ότι όλοι τους – ανεξάρτητα από αποχρώσεις – συμφωνούν στην αύξηση των μηχανισμών καταστολής στα σύνορα, στο παραπέρα χτύπημα των δικαιωμάτων των προσφύγων και μεταναστών, στη δημιουργία χωρών - “αποθηκών” είτε μέσα είτε έξω από την Ε.Ε.». Το ΚΚΕ τονίζει ότι οι θέσεις του Αλέξη Τσίπρα «για δημιουργία “ισχυρής” ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής - ακτοφυλακής και κατά των λεγόμενων δευτερογενών ροών, δηλαδή των μετακινήσεων από την πρώτη χώρα υποδοχής στη χώρα πραγματικού προορισμού, που είναι και η πεμπτουσία του απαράδεκτου Κανονισμού του Δουβλίνου και που έχει εγκλωβίσει δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, δείχνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ υποστηρίζει στο ακέραιο τη βάρβαρη και απάνθρωπη πολιτική της Ε.Ε. στο προσφυγικό - μεταναστευτικό. Η κυβέρνηση ταυτίζεται στην πράξη με τις θέσεις της Ν.Δ. και των άλλων κομμάτων».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.