search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:40
MENU CLOSE

Καρχαρίας – τρόμος, σπέρνει τον πανικό σε παραλία: «Μη βουτάτε στη θάλασσα» λένε οι αρχές (Photos)

29.06.2018 11:48
Τρόμος: Ψάρεψαν κατά λάθος, καρχαρία ίσο με το μέγεθος του σκάφους τους  - Media

 

Το θαλάσσιο κύτος έχει τρομοκρατήσει τόσο τις αρχές όσο και τους λουόμενους στην παραλία του νησιού Καμπρέρα έξω από τη Μαγιόρκα. Έχει μήκος που ξεπερνάει τα 5 μέτρα και είναι ο μοναδικός «Λευκός» καρχαρίας που έχει εμφανιστεί στις ακτές της Ισπανίας τα τελευταία 30 χρόνια.

Αμέσως έσπευσαν στην περιοχή όχι μόνο άνδρες του λιμενικού αλλά και υδροβιολόγοι προκειμένου να μελετήσουν τον τεράστιο καρχαρία. Ο επιστήμονας Ρικάρντο Σακαρμινάδα εξηγεί ότι πρόκειται για έναν καρχαρία του είδους Carcharodon carcharias.

Είπε επίσης ότι το τεράστιο κύτος επι 70 ολόκληρα λεπτά έκοβε βόλτες κοντά στην ακτή μέχρι που αποφάσισε να πάει βαθύτερα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να επιστρέψει.

Οι λευκοί καρχαρίες είναι ένα από τα 47 είδη καρχαρία που καιροφυλακτούν στα ανοιχτά της Μεσογείου, ενώ στην περιοχή της Ισπανίας το σύνηθες είδος είναι ο «Μπλε» καρχαρίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:36