16/01/2021 02:10:24

Καρχαρίας – τρόμος, σπέρνει τον πανικό σε παραλία: «Μη βουτάτε στη θάλασσα» λένε οι αρχές (Photos)

Καρχαρίας – τρόμος, σπέρνει τον πανικό σε παραλία: «Μη βουτάτε στη θάλασσα» λένε οι αρχές (Photos) - Media

 

Το θαλάσσιο κύτος έχει τρομοκρατήσει τόσο τις αρχές όσο και τους λουόμενους στην παραλία του νησιού Καμπρέρα έξω από τη Μαγιόρκα. Έχει μήκος που ξεπερνάει τα 5 μέτρα και είναι ο μοναδικός «Λευκός» καρχαρίας που έχει εμφανιστεί στις ακτές της Ισπανίας τα τελευταία 30 χρόνια.

Αμέσως έσπευσαν στην περιοχή όχι μόνο άνδρες του λιμενικού αλλά και υδροβιολόγοι προκειμένου να μελετήσουν τον τεράστιο καρχαρία. Ο επιστήμονας Ρικάρντο Σακαρμινάδα εξηγεί ότι πρόκειται για έναν καρχαρία του είδους Carcharodon carcharias.

Είπε επίσης ότι το τεράστιο κύτος επι 70 ολόκληρα λεπτά έκοβε βόλτες κοντά στην ακτή μέχρι που αποφάσισε να πάει βαθύτερα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να επιστρέψει.

Οι λευκοί καρχαρίες είναι ένα από τα 47 είδη καρχαρία που καιροφυλακτούν στα ανοιχτά της Μεσογείου, ενώ στην περιοχή της Ισπανίας το σύνηθες είδος είναι ο «Μπλε» καρχαρίας

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.