search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:20
MENU CLOSE

Μάσλοβ: Υπάρχει ρωσικό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα

30.06.2018 11:01
Μάσλοβ: Υπάρχει ρωσικό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα - Media

 

«Η Ρωσία ενδιαφέρεται για τη διεύρυνση των διμερών μας σχέσεων. Προσβλέπουμε στο ότι οι ευκαιρίες για πρακτική συνεργασία θα πολλαπλασιαστούν, δεδομένης της συνεχούς βελτίωσης της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα» τονίζει σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο «Sputnik» ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αθήνα Αντρέι Μάσλοβ. «Ευχόμαστε στους Έλληνες φίλους μας κάθε πρόοδο και επιτυχία σε αυτό τον δρόμο» προσθέτει.

Ερωτηθείς για τις πρόσφατες συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας και της Ελλάδας, Σεργκέι Λαβρόφ και Νίκου Κοτζιά στη Μόσχα, ο κ. Μάσλοβ τόνισε: Είχαν πολύ περιεκτικές ουσιώδεις συζητήσεις. Επιβεβαιώθηκε το αμοιβαίο ενδιαφέρον να διαφυλάξουμε και να πολλαπλασιάσουμε την παρακαταθήκη των μακραίωνων σχέσεων μεταξύ των χωρών και λαών μας.

Η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στη Μόσχα ήταν ο πρώτος σταθμός της προετοιμασίας της ρωσοελληνικής συνάντησης Κορυφής το Φθινόπωρο. Συμφωνήθηκε ότι η προπαρασκευή θα συνεχιστεί κατά την απαντητική επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο. Βεβαίως, έγινε και ανταλλαγή απόψεων για τα επίκαιρα διεθνή και περιφερειακά ζητήματα. Επιβεβαιώθηκε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, οι θέσεις μας είναι κοινές ή πολύ κοντά. Η Ελλάδα είναι μια εποικοδομητική και υπεύθυνη χώρα που, όπως και η Ρωσία, τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας βάσει της ισοτιμίας και του αμοιβαίου σεβασμού. Αντί για αντιπαράθεση, κατηγορίες, υπονόμευση των άλλων, επιλέγουμε τον ισότιμο διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους, τον σεβασμό των νόμιμων συμφερόντων του καθενός και την αυστηρή τήρηση του Διεθνούς Δικαίου.

Αναφορικά με την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία εντός του έτους και τις προοπτικές ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας, ο Αντρέι Μάσλοβ σημειώνει:

«Αναμφίβολα, οι ρωσοελληνικές σχέσεις βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. Οι χώρες μας με συνέπεια αναπτύσσουν εντατικό πολιτικό διάλογο. Εντούτοις, πρέπει να δοθεί περισσότερη έμφαση στην ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας. Δυστυχώς, εδώ και τέσσερα χρόνια βλέπουμε τον αρνητικό αντίκτυπο από τις παράνομες κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση εις βάρος της Ρωσίας και τα συνακόλουθα ρωσικά αντίμετρα. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να αναζητάμε τρόπους, προκειμένου η συνεργασία μας να αναβαθμιστεί και να διευρυνθεί σε νέα πεδία για να αποδώσει καρπούς.

Ήδη πετύχαμε από κοινού πολλά προς αυτή την κατεύθυνση. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο διανύουμε το κοινό Έτος Τουρισμού, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και συνοδεύεται από πολλές και διάφορες εκδηλώσεις. Είναι συνέχεια του επιτυχημένου Αφιερωματικού Έτους που είχαμε το 2016 υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ρωσίας και του πρωθυπουργού της Ελλάδας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:20