search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:37
MENU CLOSE

Λαφαζάνης: Ο Αλέξης Τσίπρας προσφέρει υπαλληλικές υπηρεσίες στη Μέρκελ

30.06.2018 12:30
10-03-2015 - Media

 

«Ο Αλ. Τσίπρας από το περίφημο “Go Back, κ. Μerkel”, έφτασε στο σημείο, όχι μόνο να την προσκυνά αλλά και να σπεύδει στην πρόσφατη Σύνοδο της ΕΕ για το προσφυγικό, να της προσφέρει ανέλπιστη σανίδα σωτηρίας» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ.

Χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «κυνικό διασώστη» της «σημερινής γερμανοκρατούμενης ΕΕ» διότι προχώρησε «σε διμερή συμφωνία με τη Merkel για την επανεισδοχή προσφύγων από τη Γερμανία στη χώρα μας, υπονομεύοντας, έτσι, πλήρως το αίτημα για αναθεώρηση της Συμφωνίας του Δουβλίνου και για “ευρωπαϊκή” λύση συνευθύνης και αναλογικής κατανομής των προσφύγων σε όλες τις χώρες της ΕΕ».

«Η ειρωνεία βρίσκεται στο γεγονός ότι την ίδια ώρα που ο Αλ. Τσίπρας προσφέρει αυτές τις υπαλληλικές υπηρεσίες προς τη Merkel και το γερμανικό κατεστημένο, οι τελευταίοι το ανταποδίδουν με τέταρτο μνημόνιο, με το ξεπούλημα της Ελλάδας, με το να δένουν χειροπόδαρα τη χώρα μας σε σκληρή λιτότητα μέχρι το 2060 και με μέτρα κοροϊδίας για το ελληνικό χρέος» αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης.

Το «αντάλλαγμα», για το οποίο πανηγυρίζει ο Αλ. Τσίπρας, της αναβολής -και όχι τουλάχιστον της ακύρωσης- και της αναβολής μόνο για ένα εξάμηνο στην αύξηση του ΦΠΑ και μόνο για πέντε νησιά μας, δεν συνιστά τίποτα άλλο παρά “στάκτη” στα μάτια του ελληνικού λαού για να χρυσωθεί το χάπι» αναφέρει.

Ο κ. Λαφαζάνης επισημαίνει ότι ενώ η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για τους πρόσφυγες «ασχολήθηκε με στρατόπεδα, αστυνομεύσεις, κέντρα κράτησης και απελάσεις» δεν ελέχθη τίποτα για το σταμάτημα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων στην ευρύτερη περιοχή μας, που ξεριζώνουν τους λαούς από την πατρίδα τους ούτε για την ανάγκη νέων όρων οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας και γενναίας αναπτυξιακής χρηματοδότησης προς τις χώρες από τις οποίες προέρχεται η μετανάστευση και η προσφυγιά.

«Δυστυχώς, τα σημερινά ευρωπαϊκά κατεστημένα συνεχίζουν αδίστακτα τις νεοαποικιακές πολιτικές πολέμου και καταλήστευσης χωρών και λαών των ευρύτερων ζωνών που γειτονεύουν με την ΕΕ και το τραγικό είναι ότι αυτές τις νεοαποικιακές πολιτικές τις εφαρμόζουν σκληρότατα τώρα και εντός της ευρωζώνης και της ΕΕ, με πρώτο θύμα τον ελληνικό λαό» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Λαφαζάνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:37