search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:22
MENU CLOSE

Στα τρία «σπάει» η Β’ Αθηνών- Χωρίζεται στα δύο η Περιφέρεια Αττικής: Το σχέδιο Σκουρλέτη

30.06.2018 15:39
Το τέλος της Δυναστείας - 1974: Το χρονικό του δημοψηφίσματος - Media

 

Το σπάσιμο της Β’ Αθηνών σε τρεις Περιφέρειες, με τον συνολικό αριθμό των εδρών να διατηρείται απαράλλαχτος, αλλά και της Περιφέρειας Αττικής περιλαμβάνει ο σχεδιασμός του Πάνου Σκουρλέτη, που θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή. 

Όπως αναφέρουν τα «Παραπολιτικά», οι 44 έδρες της μεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας της χώρας θα μοιραστούν ως εξής: 18 έδρες στον Νότιο Τομέα, 15 έδρες στον Βόρειο Τομέα και 11 έδρες στον Δυτικό Τομέα.

Στον Νότιο Τομέα θα υπαχθούν οι δήμοι Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Βύρωνα, Γλυφάδας, Δάφνης – Υμηττού, Ελληνικού -Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Καλλιθέας, Μοσχάτου – Ταύρου, Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου.

Στον Βόρειο Τομέα θα υπαχθούν οι δήμοι Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Παπάγου – Χολαργού, Πεντέλης, Πεύκης – Λυκόβρυσης, Φιλοθέης – Ψυχικού και Χαλανδρίου.

Στον Δυτικό Τομέα θα υπαχθούν οι δήμοι Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου.

Στα δύο η Περιφέρεια Αττικής

Εκτός από την Β’ Αθηνών, στα δύο -ανατολικό και δυτικό τομέα- θα κατατμηθεί η Περιφέρεια Αττικής. Ο συνολικός αριθμός των εδρών θα μειωθεί από 15 σε 14. Από αυτές, οι 10 θα κατευθυνθούν στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής και οι 4 στην Περιφέρεια Δυτικής Αττικής.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής θα υπαχθούν οι δήμοι Αχαρνών, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Κρωπίας, Διονύσου, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Μαρκόπουλου – Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας – Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων – Αρτέμιδος και Ωρωπού.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Αττικής θα υπαχθούν οι δήμοι Ασπρόπυργου, Ελευσίνας, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Μεγάρων και Φυλής.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:20