search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:57
MENU CLOSE

«Κρύος ιδρώτας» έχει πιάσει την Άγκυρα με τα F-35: Άρχισαν την προπαγάνδα για τα ρωσικά SU-57

30.06.2018 17:10
«Κρύος ιδρώτας» έχει πιάσει την Άγκυρα με τα F-35: Άρχισαν την προπαγάνδα για τα ρωσικά SU-57 - Media

 

Τα «φερέφωνα» του Ταγίπ Ερντογαν έχουν ξεκινήσει ήδη να καλλιεργούν το κλίμα για την αγορά των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Su-57 και τα πλεονεκτήματά τους, επιχειρώντας να στείλουν ένα διπλό μήνυμα: Από τη μια στο εσωτερικό και από την άλλη στις ΗΠΑ ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις αν τελικά το Κογκρέσο δεν εγκρίνει την μεταφορά των F-35. 

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Ηaberturk ούτε λίγο ούτε πολύ πανηγυρίζει ότι ολοκληρώθηκε η παραγωγή των πρώτων 12 ρωσικών αεροσκαφών και μετά τις δοκιμαστικές πτήσεις εντάσσονται στο δυναμικό του υπουργείου ‘Αμυνας της Ρωσίας. 

Μάλιστα η εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις του Ρώσου Υφυπουργού Άμυνας Αλεξέι Κριβορούτσκο σύμφωνα με τον οποίο οι εργασίες παραγωγής έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία: «Η παραγωγή των αεροσκαφών μας έχει ολοκληρωθεί και διεξάγονται οι δοκιμές των 12 αεροσκαφών για την ένταξή τους στο ρωσικό δυναμικό του Υπουργείου Άμυνας». 

Το άρθρο της τουρκικής εφημερίδας μάλιστα επικαλείται γνώμες ειδικών σύμφωνα με τους οποίους το ρωσικό μαχητικό είναι πιο οικονομικό και καλύτερο σε σύγκριση με το αμερικανικό F-35. Είναι βέβαιο ότι το δημοσίευμα αντικατοπτρίζει την ανησυχία που υπάρχει στην Άγκυρα σχετικά με τις εξελίξεις στην Αμερικανική Γερουσία για το F-35, που μπλοκάρει την παράδοση των μαχητικών στην Τουρκία αν δεν ακυρώσει την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400.  

Πηγή: hellajournal.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:57