24/06/2019 11:52:28

Μιχάλης Ιγνατίου: Οι μέτοχοι του Mega δεν ήθελαν να το σώσουν

Μιχάλης Ιγνατίου: Οι μέτοχοι του Mega δεν ήθελαν να το σώσουν - Media

 

Το πρόσωπό του έχει συνδεθεί όσο κανενός άλλου με το Λευκό Οίκο, το State Department, δυστυχώς και το ΔΝΤ… Τα ρεπορτάζ του τα περιμένουν αγωνιωδώς από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη μέχρι τους απλούς πολίτες στις τέσσερις γωνιές της χώρας. Ο Μιχάλης Ιγνατίου δεν θεωρεί επιτυχία ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ, δεν πανηγυρίζει για μια έρευνα που ρίχνει φως σε ένα θέμα που βρισκόταν βυθισμένο στο σκοτάδι. Επιτυχίες είναι για τους άλλους, για εκείνον είναι άλλη μια μέρα στο γραφείο.

Πώς αποφάσισες να προχωρήσεις στη δημιουργία του site σου, hellasjournal.com;

Η ανεργία λόγω του κλεισίματος του Mega και του Έθνους (που ξανάνοιξε το φθινόπωρο του 2017 υπό νέα ιδιοκτησία) επηρέασε και την ιστοσελίδα, διότι δεν μπορούσα να τη στηρίξω οικονομικά μόνος μου, όπως έκανα τα προηγούμενα χρόνια. Την ίδια στιγμή, είχα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι προσωπικές ιστοσελίδες έχουν ημερομηνία λήξης. Έτσι, πήρα την απόφαση να αλλάξει το όνομα της ιστοσελίδας, να συνεργαστώ με άλλους άνεργους συναδέλφους και ταυτόχρονα επιδίωξα τις συνεργασίες γενικότερα. Η ιστοσελίδα δεν ανήκει πλέον μόνο σε μένα, αλλά έχω ένα λόγο παραπάνω σε ό,τι αφορά το σεβασμό της δεοντολογίας και των πηγών. Επίσης, έχουμε όλοι μαζί αποφασίσει ότι οι γνώμες δεν θα λογοκρίνονται. Έτσι, οι συνάδελφοι είναι ελεύθεροι να γράψουν χωρίς φόβο και πάθος τη γνώμη τους χωρίς να κοπεί ούτε μία λέξη. Το νέο που φέρνουμε, αν μπορώ να το πω έτσι, είναι ότι η είδησή μας είναι καθαρή, δεν έχει καμία πολιτική χροιά. Αν φτάσουμε στο σημείο να υποταχθούμε σε συμφέροντα, θα την κλείσουμε την ίδια μέρα. Αυτό είναι απόφαση.

Τα ρεπορτάζ σε ήθελαν να έχεις ενεργό συμμετοχή στην προσπάθεια διάσωσης του Mega. Τελικά ποιος ήταν ο ρόλος σου;

Είχα συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια, όπως και πολλοί άλλοι, η οποία δεν καρποφόρησε. Αποδείχτηκε ότι οι μέτοχοι του Mega δεν το ήθελαν. Και είναι να τρελαίνεται κανείς γιατί δεν το ήθελαν, αφού είναι το μόνο κανάλι που είχε τα φόντα να κερδίζει και να μη χάνει, όπως συμβαίνει με όλα τα άλλα κανάλια. Αυτή τη στιγμή έχει τα λιγότερα δανεικά. Μερικές φορές σκέφτομαι ότι το Mega εκδικείται κάθε μέρα τους μετόχους του, διότι, αν και παρατημένο, αντέχει. Ακούω που λένε μερικοί ότι το κανάλι το έκλεισε η κυβέρνηση. Δεν είναι σωστό. Το έκλεισαν οι μέτοχοι που σταμάτησαν να πληρώνουν τις δόσεις των μη ασφαλισμένων δανείων τους, που έπαιρναν ανεξέλεγκτα. Από εκεί και πέρα, αυτό ήρθε «κουτί» στην κυβέρνηση. Άρα οι μέτοχοι έκαναν αυτό που ενδεχομένως ήθελε και η κυβέρνηση.

Είσαι αισιόδοξος για το Mega;

Δεν είμαι αισιόδοξος διότι, και να εμφανιστεί χρηματοδότης, οι μέτοχοι δεν θα του το δώσουν. Και στοιχηματίζω γι’ αυτό. Άρα στην καλύτερη περίπτωση θα μείνει θεματικό, που σημαίνει ότι εμείς οι δημοσιογράφοι τελειώσαμε σε ό,τι αφορά το Mega. Ως θεματικό δεν θα έχει ειδήσεις. Μεταξύ μας, όσοι ασχοληθήκαμε με τη σωτηρία του, λέμε πως το Mega θα το κλείσει στο τέλος η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ, επειδή χρωστά μερικές χιλιάδες για ρεύμα και νερό. Εγκλημάτησαν πάντως εναντίον του προσωπικού. Δεν έχω συναντήσει ξανά τόση αναλγησία.

Πηγή: peoplegreece.com

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.