20/02/2019 06:37:46

Το ΕΣΡ έδωσε παράταση ζωής στο MEGA - Τα σενάρια για την επόμενη μέρα

Το ΕΣΡ έδωσε παράταση ζωής στο MEGA - Τα σενάρια για την επόμενη μέρα - Media

 

Μία απόφαση που έχει «παγώσει» προσωρινά λόγω του ΣτΕ, καθώς έκανε δεκτή την αίτηση του τηλεοπτικού σταθμού που ζητούσε να ανασταλεί η απόφαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Τα επικρατέστερα σενάρια από εδώ και στο εξής

Η Τηλέτυπος μπορεί ακόμη και σήμερα να διεκδικήσει μία από τις δύο άδειες που έχουν απομείνει από το διαγωνισμό. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο μόνος μέτοχος που σκέπτεται το παραπάνω σενάριο, μελετά το επιχειρηματικό του πλάνο για να δει ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του.

Ακόμη κι αν οι μέτοχοι δεν κάνουν κάποια κίνηση, οι τράπεζες μπορούν να κεφαλαιοποιήσουν το δάνειο που έχουν χορηγήσει, αναζητώντας οι ίδιες μέτοχο με τον σταθμό εν λειτουργία και αποδεσμεύοντας μέρος των εταιρικών λογαριασμών.

Οι τράπεζες και η διοίκηση, υπό το βάρος της απόφασης του ΕΣΡ, μπορεί να κρίνουν πως είναι σημαντικότερο να οδηγηθεί η εταιρία σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, με απώτερο στόχο την πώληση ή ενοικίαση των περιουσιακών στοιχείων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η δημοπράτηση της ταινιοθήκης και του σήματος του MEGA.

Το Συμβούλιο της επικρατείας μπορεί να απορρίψει την προσφυγή της Τηλέτυπος, επί της απόφασης κλεισίματος που έχει λάβει το ΕΣΡ, και να σταματήσει να εκπέμπει. Και πάλι, όμως, η εταιρία μπορεί άμεσα να διεκδικήσει άδεια εθνικής εμβέλειας.

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.