search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:35
MENU CLOSE

Το Ποτάμι: Αποχωρήσεις και διαζύγια για τη συμφωνία των Πρεσπών – Η επόμενη μέρα στο Κίνημα Αλλαγής 

02.07.2018 06:33
Για πολιτική «ράβε - ξήλωνε» του Μητσοτάκη μιλά η Γεννηματά  - Media

 

Επίθεση στις πολιτικές επιλογές του Κινήματος Αλλαγής έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης χθες από το βήμα της Μεγάλης Συνέλευσης Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) του Ποταμιού. 

Ο κ. Θεοδωράκης έδωσε το στίγμα του για το αύριο του Ποταμιού μετά την απεμπλοκλή από το Κίνημα Αλλαγής και έδωσε ραντεβού για το Συνέδριο του Φθινοπώρου. 

Τα σημεία του Σταύρου Θεοδωράκη: 

  • Απεμπλοκή από το Κίνημα Αλλαγής.
  • Οργανωτική ανασυγκρότηση, σε συμμαχία και συνεχή συνεργασία, με φιλελεύθερες και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις.
  • Κάλεσμα επιστροφής σε όσους απομακρύνθηκαν ή αδρανοποιήθηκαν.
  • Συνέδριο τον Οκτώβριο με όλους αυτούς που έχουν παράλληλες σκέψεις με εμάς.
  • Συγκρότηση – μέσα στον Ιούλιο – ομάδων εργασίας για αποσαφήνιση πολιτικών και οργανωτικών θεμάτων.

Το Συνέδριο του Οκτωβρίου θα είναι ένα ανοικτό συνέδριο όπου θα τεθούν και θα συζητηθούν όλα είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης: 

  • πολιτικές προτεραιότητες
  • κανόνες λειτουργίας
  • ηγεσία

Παλαιοκομματικό το Κίνημα Αλλαγής

Όσον αφορά το Κίνημα Αλλαγής ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε πως είχε «στο μυαλό του ένα νέο χώρο που θα είχε τα καλά όλων των δυνάμεων. ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Μεταρρυθμιστές, ΚΙΔΗΣΟ, ΔΗΜΑΡ, κινήσεις πολιτών, οικολόγοι…Σε μια θετική πρόσθεση. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Οι τελευταίες μεγάλες αποφάσεις ελήφθησαν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη μας. Κάποιοι θεωρούν ότι τα προβλήματα στο Κίνημα Αλλαγής δημιουργούνται από τις διαφορετικές φωνές. Είναι λάθος. Αποφάσισαν, λοιπόν, εντελώς ξαφνικά και έξω από αυτά που είχαν συμφωνηθεί να μετατρέψουν το Πολιτικό Συμβούλιο σε συμβουλευτικό όργανο. Και καλούν την Κοινοβουλευτική μας ομάδα να ταυτιστεί απολύτως με την ΚΟ της ΔΗΣΥ. Αν δεχθούμε αυτά τα τελεσίγραφα, αυτό θα σημάνει την εγκατάλειψη των ριζοσπαστικών θέσεων του Ποταμιού, στην παιδεία, στη δημόσια διοίκηση, στα δικαιώματα, στην οικονομία». 

Σήμερα αλλά και τις επόμενες μέρες αναμένονται σειρά συνεντεύξεων από επιτελείς του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς που θα απαντήσουν στην επίθεση του Σ. Θεοδωράκη. 

Το τελικό 97 υπέρ της εισήγησης Θεοδωράκη- 16 κατά και 5 λευκά δε διασφαλίζει την εσωκομματική ηρεμία στο Ποτάμι. Ο Σταύρος Θεοδωράκης δέχθηκε κριτική και όχι μόνο από στελέχη που θα μείνουν στο Κίνημα Αλλαγής. 

Ποιοι έφυγαν από το Ποτάμι

Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης μίλησε για οργανωτική ανυπαρξία, ο Παναγιώτης Βλάχος με την κίνηση «Μπροστά» ανακοίνωσε ήδη την αποχώρησή της από το Ποτάμι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αποφασισμένη να φύγει από το Ποτάμι είναι και Αθηνά Δρέττα. 

«Το Μανιφέστο Κύρκου» 

Χθες, πέρα από την «απεμπλοκή» του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής, υπήρξε και παρασκήνιο στη συνεδρίαση με την επιλογή του Μίλτου Κύρκου και του ηγετικού στελέχους Γιάννη Μεϊμάρογλου για καταθέσει πρόταση… παραμονής στο Κίνημα Αλλαγής αλλά με «δικούς τους» όρους, τους οποίους όπως είναι φυσικό που η Χαριλάου Τρικούπη θα απέρριπτε.  Η πρόταση των Μεϊμάρογλου – Κύρκου δεν τέθηκε σε ψηφοφορία.  

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ 

Σε ό,τι να έχει να κάνει με τις συνεργασίες του Ποταμιού ο ηγέτης του Κινήματος τόνισε πως «τα σενάρια που μας φέρνουν τον Μάρτιο σε συμφωνία με τον Μητσοτάκη και τον Ιούνιο σε συμφωνία με τον Τσίπρα είναι κατασκευασμένα και αποσκοπούν στη μείωση της επιρροής μας. Ειδικά αυτή την περίοδο, τους κυβερνητικούς προπαγανδιστές τους συμφέρει να λένε ότι οι δεξαμενές τους φτάνουν μέχρι το Ποτάμι. Ψέματα. Κάποιοι πάλι στη ΝΔ διαδίδουν ότι το Ποτάμι έφυγε αριστερά. Άρα το φιλελεύθερο κέντρο είναι δικό τους.  Ψέματα!
Και ορισμένοι μέσα στο Κίνημα Αλλαγής – για να δικαιολογήσουν την ανυποχώρητη στάση μας σε θέματα αρχών – την αποδίδουν σε μυστικές συμφωνίες. Ψέματα».

«Συνεχίζουμε με αυτούς που θέλουν και μπορούν»

Ανακοίνωση για το «διαζύγιο» με το Ποτάμι μετά την ψηφοφορία επί της εισήγησης του Σταύρου Θεοδωράκη εξέδωσε το Κίνημα Αλλαγής, σημειώνοντας ότι θα «συνεχίσει με αυτούς που θέλουν και μπορούν και ότι οι προσωπικές στρατηγικές δεν έχουν θέση».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:35