search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:26
MENU CLOSE

«Πέθαναν» τη βασίλισσα Ελισάβετ και έκαναν… πρόβα την επομένη του θανάτου της!

02.07.2018 11:21
«Πέθαναν» τη βασίλισσα Ελισάβετ και έκαναν… πρόβα την επομένη του θανάτου της! - Media

 

Η απουσία της βασίλισσας Ελισάβετ από τη λειτουργία στον καθεδρικό του Αγίου Παύλου επειδή δεν αισθανόταν καλά έβαλε σε…τρεχάματα μέλη της κυβέρνησης που αποφάσισαν να κάνουν πρόβα (!) την επομένη του θανάτου της!

Συγκεκριμένα, οι υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης συμετείχαν σε μυστική άσκηση προκειμένου να είναι σε θέση να γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο που θα κινηθούν και θα συμπεριφερθούν όταν η Βασίλισσα Ελισάβετ φύγει από τη ζωή. Τη μυστική συνάντηση έφεραν στο φως οι Sunday Times.

Η… «επιχείρηση» ονομάστηκε Castle Dove καισυμμετείχαν υπουργοί της κυβέρνησης, ανάμεσά τους ο αναπληρωτής της Τερέζα Μέι και κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Στόχος τους ήταν να προετοιμαστούν για το 10ημερο πένθος που θα ακολουθήσει μετά τον θάνατο της βασίλισσας και κυρίως, για την πρώτη μέρα…

Το σχέδιο για το πως θα κινηθεί η κυβέρνηση ονομάστηκε London Bridge και ήρθε στο φως μόλις μια εβδομάδα μετά την απουσία της 92χρονης Βασίλισσας Ελισάβετ από τη λειτουργία, κάθε που γίνεται σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πάντως, η κατάσταση υγείας της Ελισάβετ δεν εμπνέει κάποια ανησυχία, απλά αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα με τα γόνατα και αρνείται να χειρουργηθεί λόγω κοινωνικών υποχρεώσεων.

Τι θα γίνει όταν πεθάνει η Βασίλισσα Ελισάβετ

Σύμφωνα με παλιότερο δημοσίευμα του Guardian, όταν η Βασίλισσα της Βρετανίας φύγει από τη ζωή, θα συνεδριάσει το αρμόδιο συμβούλιο για να ανακηρύξει τον νέο Βασιλιά. Βάσει της διαδοχής, αυτός θα είναι ο πρίγκιπας Κάρολος. Εκτός αν αποφασίσει να παραιτηθεί υπέρ του γιου του, Γουίλιαμ.

Υπηρέτης του Παλατιού θα τοποθετήσει το αγγελτήριο θανάτου στις πύλες του Μπάκιγχαμ, ενώ θα ενημερωθούν τα διεθνή ΜΜΕ και τα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Τα κανάλια και τα ραδιόφωνα πρέπει επίσης να είναι προετοιμασμένα για το θλιβερό νέο ώστε να ετοιμάσουν λίστα με πένθιμα τραγούδια.

Η σορός της Βασίλισσας θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Αββαείο του Γουέστμινστερ ώστε να αποτίσει φόρο τιμής ο κόσμος. Ο δε νέος Βασιλιάς θα κάνει επίσκεψη στη Σκωτία και την Ουαλία τις πρώτες ημέρες ή εβδομάδες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:24