search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:09
MENU CLOSE

Αμερικανορωσικές σχέσεις: Δεν θα φύγουν αμερικάνικες εταιρίες από την Αγ. Πετρούπολη

02.07.2018 13:06
ΗΠΑ: Πιθανή διανομή εμβολίου έως τις αρχές Νοεμβρίου - Media

 

Οι σχέσεις της Αγίας Πετρούπολης και των Ηνωμένων Πολιτειών θα συνεχισθούν. Αμερικανικές εταιρείες και τράπεζες δεν σκοπεύουν να περιορίσουν τις επιχειρήσεις τους στην πόλη, δήλωσε ο κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης Γκεόργκι Πολταβτσένκο στη διάρκεια συνάντησης με αντιπροσωπεία της Γερουσίας των ΗΠΑ.

«Η πόλη μας υποστηρίζει ενεργά εμπορικές και οικονομικές σχέσεις, ο κύκλος εργασιών του εξωτερικού εμπορίου με τις ΗΠΑ είναι περίπου 2 δισ. δολάρια. Δυστυχώς, τα τελευταία δύο χρόνια σημειώθηκε μείωση του κύκλου εργασιών του εξωτερικού εμπορίου, γεγονός που οφείλεται σε ορισμένα γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων κυρώσεων οι οποίες επιβλήθηκαν κατά της χώρας μας. Παρ ‘όλα αυτά, οι σχέσεις υφίστανται και αναπτύσσονται. Στην πόλη λειτουργούν πολλές μεγάλες αμερικανικές εταιρείες και τραπεζικά ιδρύματα. Εξ όσων γνωρίζω, δεν έχουν καμία επιθυμία να περιορίσουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία» δήλωσε ο Πολταβτσένκο.

Πρόσθεσε, επίσης, οτι η Αγία Πετρούπολη επιθυμεί να αναπτύξει θετικές σχέσεις με τις ΗΠΑ όχι μόνο στον εμπορικό και οικονομικό τομέα αλλά και σε πολλούς άλλους, όπως η υγειονομική περίθαλψη και η καινοτομία. Το ίδιο ισχύει και για τις ανθρωπιστικές επαφές. Τα πανεπιστήμια των δύο χωρών συνεργάζονται και στην πόλη σπουδάζουν πολλοί αμερικανοί πολίτες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:07