search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:27
MENU CLOSE

Ο Βασιλειάδης δεν κάνει πίσω: Επιμένει σε πρωτάθλημα με 14 ομάδες

02.07.2018 13:18
Ο Βασιλειάδης δεν κάνει πίσω: Επιμένει σε πρωτάθλημα με 14 ομάδες - Media
 
Ολοκληρώθηκε η νέα συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, με τους εκπροσώπους της Super League, στις κτηριακές εγκαταστάσεις της ΓΓΑ. «Δεν εκβιάζουμε, αλλά είναι κομβικός ο αριθμός των ομάδων,» δήλωσε ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος εμφανίστηκε ανυποχώρητος ως προς τη μείωση των ομάδων, ζητώντας από την πλευρά των παραγόντων να επιδείξουν σοβαρότητα. Το ραντεβού για την αναδιάρθρωση διήρκεσε μία ώρα, ενώ αποφασίστηκε να γίνει νέο Δ.Σ. στη Λίγκα και εν συνεχεία ραντεβού ξανά με τον υφυπουργό, χωρίς να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Το μήνυμα του υφυπουργού ήταν ξεκάθαρο πως δεν προτίθεται να κάνει πίσω στην πρόταση για πρωτάθλημα 12 ομάδων στη μεγάλη κατηγορία από τη σεζόν 2019-20.
 
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, δήλωσε εν συνεχεία στις κάμερες: «To τούνελ έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση και έχει συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Αναλύθηκε, για να είμαι ειλικρινής, με έναν πρωτότυπο τρόπο η πρότασή μου, χωρίς να γίνει αποδεκτή. Καταλαβαίνω ότι έχουμε κάνει αρκετά βήματα αποδεχόμενοι το θεσμικό πλαίσιο, αλλά για μας – και με οικονομικούς όρους- ο αριθμός των ομάδων είναι κομβικός. Ξαναλέω δεν εκβιάζουμε, αλλά είναι το πλαίσιο στο οποίο έχει γίνει μια συγκεκριμένη πρόταση και θεσμική και οικονομική. Δεν φαίνεται πως αυτό μπορεί να γεφυρωθεί. Τα πράγματα είναι απλά. Για εμάς ο αριθμός ομάδων είναι κομβικός. Θέλουν να ξαναβρεθούμε και να συζητήσουμε πάλι. Προφανώς η συγκεκριμένη πρόταση δεν θα είναι για πάντα στο τραπέζι αφού κάνουμε τον προγραμματισμό μας. Και η ΕΡΤ έχει κι άλλες ανάγκες να καλύψει. Χωρίς να παραγνωρίζω τις σοβαρές αποφάσεις ως προς το θεσμικό, αυτό το πλαίσιο θεωρώ πως δεν είναι βιώσιμο. Τώρα αν αλλάξε κάτι εκ μέρους των ΠΑΕ…
 
Δεν νομίζω πως υπάρχει στον ορίζοντα πιθανότητα να δεχτούμε τις 14 ομάδες, εκτός κι αν δούμε άλλες πολύ σοβαρότερες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο. Δεν φαίνεται κάτι τέτοιο, επομένως δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε. Η πρόταση είναι σαφής, με συγκεκριμένο πλαίσιο, με συγκεκριμένη χρηματοδότηση, με συγκεκριμένη χρηματοροή. Για να μπορέσουμε να γλιτώσουμε τα παρατράγουδα του παρελθόντος. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος εθνικός σχεδιασμός για όλες τις κατηγορίες ποδοσφαίρου. Δεν είναι κακό να συζητάς, αλλά θα πρέπει ο καθένας να καταλαβαίνει ποια είναι τα πλαίσια στα οποία κουβεντιάζουμε. Οι αποφάσεις που οφείλει η Λίγκα να πάρει είναι δύσκολες, αλλά αντίστοιχες με τις δυσκολίες των στιγμών. Η άποψή μας είναι πως αν και τώρα δεν παρθούν αυτές οι σοβαρές αποφάσεις, ο χρόνος θα τους αναγκάσει να τρέχουν υπό χειρότερες συνθήκες και με πολύ δυσκολότερες αποφάσεις να υλοποιήσουν».
 
Για τη συνάντηση με τη Football League, που είχε προηγηθεί χρονικά, ο υφυπουργός τόνισε: «Δίνουμε μάχη για να σταθεί η κατηγορία αυτή. Οι φορείς του ποδοσφαίρου πρέπει να αρχίσουν να το σκέφτονται, δεν μπορούμε να είμαστε εμείς συνεχώς σανίδα σωτηρίας. Εμπορικά το πρωτάθλημα της Football League πήγε καλά, αλλά χρειάζονται δομικές αλλαγές και αυτές πρέπει να αρχίσουν από πάνω και να πάνε προς τα κάτω. Οι παράγοντες του ποδοσφαίρου θα πρέπει να δείξουν τη δέουσα σοβαρότητα. Με το στανιό δεν γίνεται τίποτα. Εμείς ερχόμαστε να δώσουμε μια λύση με βάση τις δικές μας οικονομικές μελέτες. Μπορεί το πρωτάθλημα να γίνεται και με 30 ομάδες, να παίρνουν 200.000 ευρώ και να βλέπουμε ανάλογο θέαμα».
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:27