search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:38
MENU CLOSE

Αντικατάσταση Τεστ Παπ;

21.01.2010 23:18
Αντικατάσταση Τεστ Παπ; - Media

Σε τεστ DNA και όχι σε τεστ Παπ ενδέχεται να υποβάλλονται οι γυναίκες που επιθυμούν να προβούν σε προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στο μέλλον. Το καθιερωμένο παγκοσμίως τεστ Παπανικολάου, είναι πολύ πιθανό να αντικατασταθεί μέσα στα επόμενα χρόνια από τεστ DNA το οποίο ανιχνεύει τον ιό HPV, ο οποίος προκαλεί και καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Σε τεστ DNA και όχι σε τεστ Παπ ενδέχεται να υποβάλλονται οι γυναίκες που επιθυμούν να προβούν σε προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στο μέλλον.

Το καθιερωμένο παγκοσμίως τεστ Παπανικολάου, είναι πολύ πιθανό να αντικατασταθεί μέσα στα επόμενα χρόνια από τεστ DNA το οποίο ανιχνεύει τον ιό HPV, ο οποίος προκαλεί και καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Έρευνες έχουν δείξει πως ιδιαίτερα σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), το τεστ DNA αποδείχθηκε καλύτερο από το Παπ, μείωσε μέχρι και στο μισό την πιθανότητα θανάτου, ενώ είχε και μικρότερο κόστος!

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός πως ενδέχεται αργότερα να καταστεί δυνατή και η αυτό- λήψη κολπικού επιχρίσματος, ώστε να παραδοθεί αργότερα σε ειδικούς για  HPV DNA τεστ. Το παραπάνω, είναι πιθανό να ωθήσει περισσότερες γυναίκες να «αγαπήσουν» την πρόληψη, αφού τώρα πολλές αρνούνται να υποβληθούν σε τεστ Παπ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:26