16/07/2019 20:32:19
22.1.2010

Αντικατάσταση Τεστ Παπ;

Αντικατάσταση Τεστ Παπ; - Media

Σε τεστ DNA και όχι σε τεστ Παπ ενδέχεται να υποβάλλονται οι γυναίκες που επιθυμούν να προβούν σε προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στο μέλλον.

Το καθιερωμένο παγκοσμίως τεστ Παπανικολάου, είναι πολύ πιθανό να αντικατασταθεί μέσα στα επόμενα χρόνια από τεστ DNA το οποίο ανιχνεύει τον ιό HPV, ο οποίος προκαλεί και καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Έρευνες έχουν δείξει πως ιδιαίτερα σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), το τεστ DNA αποδείχθηκε καλύτερο από το Παπ, μείωσε μέχρι και στο μισό την πιθανότητα θανάτου, ενώ είχε και μικρότερο κόστος!

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός πως ενδέχεται αργότερα να καταστεί δυνατή και η αυτό- λήψη κολπικού επιχρίσματος, ώστε να παραδοθεί αργότερα σε ειδικούς για  HPV DNA τεστ. Το παραπάνω, είναι πιθανό να ωθήσει περισσότερες γυναίκες να «αγαπήσουν» την πρόληψη, αφού τώρα πολλές αρνούνται να υποβληθούν σε τεστ Παπ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.