search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:29
MENU CLOSE

Κουτσούμπας: Ούτε τα σόου με τις γραβάτες, ούτε τα σενάρια περί αποσταθεροποίησης, μπορούν να κρύψουν το νέο μνημόνιο

04.07.2018 11:04
Κουτσούμπας: Ούτε τα σόου με τις γραβάτες, ούτε τα σενάρια περί αποσταθεροποίησης, μπορούν να κρύψουν το νέο μνημόνιο - Media

 

«Η κατάσταση στα ναυπηγεία θα χειροτερεύει όσο ο κλάδος της ναυπηγικής βιομηχανίας θα συνεχίσει να είναι στο κέντρο της οξυμένης αντιπαράθεσης και των ανταγωνισμών ανάμεσα στις κυβερνήσεις και σε μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Πρόσθεσε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν οξυνθεί οι γενικότεροι ανταγωνισμοί, που αφορούν και τα επικίνδυνα «γεωστρατηγικά παιχνίδια», τη σύγκρουση των αστικών τάξεων όλης της ευρύτερης περιοχής, όπως της Τουρκίας, που αυξάνει την επιθετικότητά της, αλλά και της Ελλάδας που έχει αναλάβει τον ρόλο του σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ, επισημαίνοντας ότι «όλοι αυτοί θέλουν και τη ναυπηγική βιομηχανία πλήρως προσαρμοσμένη στα δικά τους συμφέροντα».

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε: «Ούτε τα σόου με τις γραβάτες, ούτε τα σενάρια περί αποσταθεροποίησης, που διακινούν τα κυβερνητικά στελέχη, μπορούν να κρύψουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη συμφωνία για το χρέος, φόρτωσε στον λαό μας ένα νέο μεταμνημονιακό μνημόνιο, που, όπως όλα τα μνημόνια δεν είναι τίποτα άλλο από εργαλεία που τσακίζουν τον λαό για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου».

Είπε ότι η συμφωνία προβλέπει: τσάκισμα των συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου, μείωση των δαπανών για την υγεία, τσεκούρωμα των κοινωνικών παροχών, επιτάχυνση των πλειστηριασμών, ελάχιστο μισθό κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των μονοπωλίων, επενδύσεις όπου τις χρειάζεται το κεφάλαιο, νέα απελευθέρωση της ενέργειας, επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10