search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:07
MENU CLOSE

Σνακ με λιγότερες από 200 θερμίδες για να νικήσετε τις λιγούρες

04.07.2018 16:53
Σνακ με λιγότερες από 200 θερμίδες για να νικήσετε τις λιγούρες - Media

 

Στο πλαίσιο μιας διατροφής που αποσκοπεί στην απώλεια βάρους είναι συχνό φαινόμενο να «χτυπούν» απροειδοποίητα κρίσεις λιγούρας. Επειδή η στέρηση δεν φέρνει ποτέ το επιθυμητό αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα, μόνη λύση είναι τα ολιγοθερμιδικά και συνάμα θρεπτικά σνακ.

Συνδυάζοντας με στρατηγικό τρόπο συστατικά όπως τα υγιεινά λιπαρά, οι φυτικές ίνες και οι πρωτεΐνες, που διασπώνται με αργό ρυθμό στον οργανισμό, θα καταφέρετε να καταπολεμήσετε τις λιγούρες χωρίς να χαλάσετε ούτε τη δίαιτα ούτε τη διάθεσή σας.

Mπορείτε να πάρετε μερικές ιδέες για υγιεινά και χορταστικά σνακ που δεν ξεπερνούν όμως τις 200 θερμίδες:

1. Ένα μήλο σε φέτες + δύο κουταλιές της σούπας φιστικοβούτυρο: Τόσο τα φρούτα όσο και οι ξηροί καρποί και τα προϊόντα τους επιτρέπονται στη δίαιτα και παράλληλα δίνουν ωφέλιμα συστατικά, όπως βιταμίνες και μέταλλα. Οι φυτικές ίνες του μήλου –και κυρίως της φλούδας του– σε συνδυασμό με τις πρωτεΐνες και τα «καλά» λιπαρά του φιστικοβούτυρου συνθέτουν ένα ιδανικό σνακ για κάθε ώρα της ημέρας.

2. Δύο γεμάτες κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά + μία χούφτα μούρα: Το γιαούρτι είναι εξαιρετική πηγή χορταστικών πρωτεϊνών, ενώ τα μούρα (μύρτιλα, βατόμουρα, φράουλες κ.λπ.) ικανοποιούν την ανάγκη για γλυκό και δίνουν στον οργανισμό μια καλή «δόση» αντιοξειδωτικών ουσιών.

3. Δύο κουταλιές της σούπας χούμους + μία πίτα ολικής άλεσης: Τόσο τα ρεβίθια από τα οποία φτιάχνεται το χούμους όσο και τα προϊόντα ολικής άλεσης δίνουν σημαντική ποσότητα φυτικών ινών, οι οποίες αποτρέπουν την απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα κι έτσι διώχνουν την πείνα και κρατούν σταθερά τα επίπεδα ενέργειας για πολλή ώρα.

4. Δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο αμυγδάλου + μία μπανάνα + κρακεράκια βρόμης: Το βούτυρο αμυγδάλου και τα κρακεράκια δίνουν πρωτεΐνες και φυτικές ίνες αντίστοιχα, ενώ η μπανάνα, χάρη στη γλυκιά της γεύση, είναι ιδανική για να νικήσετε τη λιγούρα. Η μπανάνα παρέχει επίσης σημαντική ποσότητα βιταμίνης Β6, η οποία είναι απαραίτητη για τη μετατροπή των τροφών σε ενέργεια στον οργανισμό.

5. Ένα μικρό μπολ (30 γραμμάρια) δημητριακά ολικής άλεσης + γάλα με 0% λιπαρά: Μια καλή επιλογή όχι μόνο για το πρωί αλλά και για ένα γρήγορο ενδιάμεσο γεύμα. Οι υδατάνθρακες των δημητριακών και του γάλακτος θα σας δώσουν άμεση τόνωση, όμως ο συνδυασμός τους με πρωτεΐνες από το γάλα και φυτικές ίνες από τα δημητριακά θα αποτρέψει την απότομη αυξομείωση του σακχάρου και κατ’ επέκταση των επιπέδων ενέργειας.

6. Μισό αβοκάντο + κομμένα λαχανικά: Το αβοκάντο είναι εξαιρετική πηγή υγιεινών λιπαρών, ενώ λαχανικά όπως το καρότο, οι γλυκές πιπεριές και το αγγούρι έχουν ελάχιστες θερμίδες και ταυτόχρονα δίνουν βιταμίνες και μέταλλα.

Πηγή: onmed.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:07