search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:41
MENU CLOSE

Σοβαρή καταγγελία από την Ίο – Ταχύπλοο αρνήθηκε να μεταφέρει 20χρονο ασθενή στη Σαντορίνη

05.07.2018 12:39
Σοβαρή καταγγελία από την Ίο - Ταχύπλοο αρνήθηκε να μεταφέρει 20χρονο ασθενή στη Σαντορίνη - Media

 

Με καθυστέρηση περίπου 4 ωρών έφτασε στη Σαντορίνη 20χρονος με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις καθώς, όπως καταγγέλλεται, ο πλοίαρχος του ταχύπλοου SeaJet 2 αρνήθηκε να παραλάβει τον ασθενή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του naxospress.gr που επικαλείται ενημέρωση από τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Ίου, «το πρωί στις 7.30 βρίσκονταν στο λιμάνι ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας με 20χρονο ασθενή, ο οποίος είχε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και έπρεπε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης.

»Με βάση την πληροφόρηση υπήρχε ενημέρωση του θαλάμου επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ και στις 7.30 ήταν προγραμματισμένη αναχώρηση του ταχύπλοου “SEA JET 2” για την Σαντορίνη, κάτι που μεταφράζεται σε περίπου 30 λεπτά ταξιδιού προς το γειτονικό νησί και άμεσα μεταφορά του στη συνέχεια στο νοσοκομείο.

»Κι όμως, ο πλοίαρχος δεν παρέλαβε τον ασθενή. Απλά αναχώρησε.. Και όπως ήταν λογικό η έκπληξη ήταν μεγάλη και οι άνθρωποι του Κέντρου Υγείας Ιου προχώρησαν εκ νέου σε έκκληση μέσω του Θαλάμου Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ ώστε να βρεθεί λύση. Και επιλέχθηκε το ιδιωτικό σκάφος από τη Νάξο. Το οποίο βρέθηκε στην Ιο με καθυστέρηση (λογικό βέβαια) τριών ωρών και αυτή τη στιγμή (λίγο πριν τις 11) είναι καθοδόν προς τη Σαντορίνη.

»Παράλληλα, όπως ενημερωθήκαμε κατατέθηκε και μήνυση στο Λιμεναρχείο Ιου κατά του πλοιάρχου του ταχύπλοου SEA JET 2 για να υπάρξει τουλάχιστον μία απάντηση στην .. αδυναμία παραλαβής του ασθενή.»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του naxospress, το περιστατικό έρχεται μία ημέρα μετά την υποδειγματική αντίδραση του κρατικού μηχανισμού, όταν χρειάστηκε να μεταφερθούν τρεις γιατροί από τη Νάξο σε ιστιοφόρο που βρισκόταν μεταξύ Νάξου και Ηρακλειάς, επιβάτης του οποίου είχε υποστεί αλλεργικό σοκ.

«Είναι στιγμές που λειτουργεί άψογα ο κρατικός μηχανισμός αλλά οι ιδιώτες δείχνουν ένα διαφορετικό πρόσωπο. Κρίμα και βέβαια ευχόμαστε αυτή η καθυστέρηση να μην στοιχίσει στον 20χρονο ασθενή», καταλήγει το δημοσίευμα του naxospress.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:38