search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:44
MENU CLOSE

Τσίπρας προς Μητσοτάκη για μη περικοπή συντάξεων: Όλα στην ώρα τους, το πικρό ποτήρι θα το πιείτε γουλιά γουλιά

05.07.2018 16:02
Τσίπρας προς Μητσοτάκη για μη περικοπή συντάξεων: Όλα στην ώρα τους, το πικρό ποτήρι θα το πιείτε γουλιά γουλιά - Media
 
«Όλα στην ώρα τους» ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να ψηφίσει η κυβέρνηση τώρα τροπολογία για τη μη περικοπή των συντάξεων. Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε ως υποκριτική την σχετική τροπολογία της ΝΔ λέγοντας ότι ήρθε να καλύψει την τρύπα στο γαλάζιο αφήγημα – καθώς μέχρι χθες η Πειραιώς εγκαλούσε τους θεσμούς για τη μη περικοπή των συντάξεων, αλλά σε αυτήν δε θα πέσουν οι συνταξιούχοι.
 
«Όταν εμείς διαπραγματευόμασταν με το ΔΝΤ εσείς απαιτούσατε να κλείσουμε την αξιολόγηση, δεχτείτε τα μέτρα, λέγατε, βάστα Σόιμπλε, βάστα Γερούν» σημείωσε ο πρωθυπουργός. «Τρεις μέρες τώρα επιχειρηματολογείτε και ψάχνετε και βρίσκετε τους λόγους εκείνους που δεν επιτρέπετε καμία παρεκτροπή από την ψηφισμένη διάταξη. Ο κ. Χατζηδάκης ομολόγησε ότι έχετε συμπεριλάβει τις περικοπές στο πρόγραμμά σας. Μάλιστα ο κ. Βρούτσης έψαχνε να βρει το λόγο που είναι αδιανόητο γιατί θα χρειαστούμε λέει νέες αναλογιστικές μελέτες».
 
Και συνέχισε παραπέμποντας στα όσα απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ και τα όσα φέρετε να ζήτησε κατά τις επαφές του στο Βερολίνο: «Σας έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη κι έρχεστε όταν έχει γίνει γνωστό ότι η θέση και η στάση σας στον κ. Μοσκοβισί ότι δεν πρέπει να κουνηθεί ρούπι από την εφαρμογή της περικοπής και αρχίζετε τις υπεκφυγές. Δεν είχατε λέει συνάντηση με τη Μέρκελ, δε θα μείνω στο δημοσίευμα. Η αντίδρασή σας και μόνο αναδεικνύει την ενοχή σας. 
 
Μέχρι χθες παριστάνατε τους δικαστές των ευρωπαϊκών θεσμών. Σήμερα ήρθατε να παριστάνετε τον τζάμπα μάγκα με μια τροπολογία. Πρόκειται για τρυπολογία, είδατε μια τρύπα στην προπαγάνδα σας και σπεύσατε να την κλείσετε με μια τροπολογία.
 
Οι συνταξιούχοι δεν είναι ποντίκια να χωθούν σε αυτή την τρύπα. Είναι η επιτομή της γελοιότητας και του κυνισμού σας, παίζετε με τις προσδοκίες τους. Μη βιάζεστε το πικρό ποτήρι θα το πιείτε γουλιά γουλιά. Όλα στην ώρα τους».
 
Για ΠΓΔΜ και για Politico
 
Στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός επανήλθε και στο ζήτημα της Συμφωνίας για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. Ανέφερε, ειδικότερα, ότι όλος ο διεθνής τύπος γράφει ότι «γίνατε όψιμα μακεδονομάχοι για να μη διασπάσουν το κόμμα σας οι πατριδοκάπηλοι». Όμως επιμένετε σε διαστρεβλώσεις και ψέμματα πως με τη συμφωνία η Ελλάδα αποδέχεται μακεδονικό έθνος και γλώσσα. Πουθενά στη συμφωνία δεν υπάρχει αναγνώριση μακεδονικού έθνους, μόνο ιθαγένειας» είπε ο πρωθυπουργός προτείνοντας στον αρχηγό της ΝΔ να κοιτάξει την αστυνομική του ταυτότητα που μεταφράζει το nationality ως ιθαγένεια, και όχι ως εθνότητα όπως τον κατηγορούσε λίγο νωρίτερα ο Μητσοτάκης.
 
Επίσης αναφέρθηκε σε δημοσίευμα του περιοδικού Politico που καταγράφει δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με τις οποίες είπε ότι «υπάρχει φόβος για περιφερειακές αναταραχές όπου οι αυτονομιστικές δυνάμεις στην ελληνική Μακεδονία μπορεί να δουν ευκαιρία να οργανωθούν». Έχουμε αναγνωρίσει εμείς τέτοιες δυνάμεις αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι γίνεται «εθνικά επικίνδυνος».
 
Για διαπλοκή συναντήσεις με επιχειρηματίες: «Εμείς δεν κάνουμε χατίρια, εσείς μπορείτε να ισχυριστείτε το ίδιο»;

Αναφορικά με τους επιχειρηματίες που ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον κατηγόρησε ότι είχε συναντήσεις ο πρωθυπουργός δεν τις αρνήθηκε αλλά επιχείρησε να καταδείξει ότι από αυτές ουδέποτε προέκυψαν «χατίρια» ενώ διερωτήθηκε αν ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να ισχυριστεί το ίδιο στην περίπτωση του κ. Φρουζή.

«Με ρωτήσατε αν έχω συναντήσει τον κ. Μαρινάκη, τον κ. Μπομπολα, τον κ. Ψυχαρη, τον κ. Καλογρίτσα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας:

«Ο κ. Μπόμπολας δεν έχει πια το Έθνος γιατί δεν του χαρίστηκαν τα δάνεια κι εσχάτως στην επιχείρησή του έχει χάσει το πάνω χέρι. Ο κ. Ψυχάρης δεν έχει πια τον ΔΟΛ, δεν του χαρίστηκαν τα δάνειά του κι έχει χάσει σπίτι σε πλειστηριασμούς». Όσο για τον Βαγγέλη Μαρινάκη σημείωσε ότι «παρόλο που συναντήθηκε μαζί μου δε γλίτωσε από το να του ασκηθεί ποινική δίωξη για τα μπλεξίματα που έχει με τις δουλειές του. «Χατίρια δεν κάνουμε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, «εσείς έχετε τη δυνατότητα να ισχυριστείτε το ίδιο;» ρώτησε αναφερόμενος στους Χριστοφοράκο, Μαρινάκη και Φρουζή.

«Είστε ο ορισμός του όρου διαπλοκή»

Εγκάλεσε επίσης τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αντίδρασή του στην αναφορά του πρωθυπουργού στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του:  «Σταματήστε να παρουσιάζετε τον εαυτό σας ως δήθεν θύμα της κακόβουλης δημοσιογραφίας κι ότι δήθεν όσα βλέπουν το φως για τα οικονομικά της οικογένειάς σας είναι παραβίαση προσωπικού απορρήτου. Ποσώς μας ενδιαφέρει η προσωπική σας ζωή.  Φανταστείτε αν εγώ αρνιόμουν να παρουσιάσω το πόθεν έσχες της συζύγου μου τι θα έγραφαν όλα τα παπαγαλάκια; Φανταστείτε να έχω τέτοια ανοιχτά θέματα τι θα λέγανε».

«Είμαστε περήφανοι για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου»

Και κλιμάκωσε στο σημείο αυτό προσθέτοντας «Είστε ο ορισμός του όρου διαπλοκή στη σύγχρονη πολιτική ιστορία και δεν μπορεί στο σπίτι του κρεμασμένου να μιλάνε για σχοινί».

Στη συνέχεια σχολίασε την αναφορά Μητσοτάκη στην σύζυγο του πρωθυπουργού και τα όσα έχει πει για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015 και επ’αφορμή αυτού υπερασπίστηκε την επιλογή του δημοψηφίσματος και δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι περήφανη:

«Την ίδια στιγμή που ζητάτε να δείξω ευαισθησία και να μη σχολιάζω τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου σας την ίδια στιγμή εσείς αναφερθήκατε στη σύζυγό μου με αφορμή το δημοψήφισμα. Είμαστε βαθειά περήφανοι για τη στάση του λαού το 2015. Η 5η του Ιούλη είναι καταγεγραμμένη ως φως στην ιστορία του ελληνικού λαού. Όταν εσείς φωνάζατε «βάστα Σόιμπλε», εμείς δίναμε μάχη για την αντίσταση του λαού.

«Ο λαός ψήφισε τον Ιούλη του 2015 αλλά και τον Σεπτέμβρη του 2015. Αυτή την ετυμηγορία δεν επιθυμούμε να ξεχάσουμε, την τιμούμε και θα την τιμούμε. Δίχως αυτή την ετυμηγορία δε θα ‘χαμε καταφέρει να απαλλαγούμε από τα μνημόνια» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:43