01/10/2020 21:53:32

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΘΑ για τα τελευταία περιστατικά με θύματα φαντάρους (Photos)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΘΑ για τα τελευταία περιστατικά με θύματα φαντάρους (Photos) - Media

 

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποιεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καταγγέλλοντας τα περιστατικά που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στον ελληνικό στρατό με θύματα φαντάρους.

Πρόκειται για το περιστατικό με τον φαντάρο που άνοιξε πυρ στη 1η ΜΑΛ στα Χανιά, τον τραυματισμό 7 φαντάρων σε άσκηση με πραγματικά πυρά τσην Κύπρο, την εξαφάνιση του 23χρονου στρατιώτη που πήρε αναβολή, εν πλω από Χίο προς Πειραιά, και κυρίως την αυτοκτονία του 22χρονου φαντάρου στη Ρω.

Σε σχετική ανακοίνωση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει ότι «η υπερεξόντωση των φαντάρων, ειδικά στις περιοχές της παραμεθορίου τσακίζουν τα νεύρα και τα κορμιά της νεολαίας που υπηρετεί στον Ελληνικό Στρατό. Φαντάροι χωρίς άδεια και έξοδο, σε συνεχείς ασκήσεις και εκπαιδεύσεις, με βασανιστήρια και καψόνια, με απίστευτες αγγαρείες και ενταντικοποίηση για να προπαγανδίσει ο Στρατός το κοινωνικό του προφίλ. Aυτή η κατάσταση οδηγεί στα τσακισμένα νεύρα των φαντάρων και στις αυτοκτονίες.»

«Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της ανελέητης πολεμικής προετοιμασίας που συνθλίβει τους όρους της θητείας της νεολαίας! Πόσο άσχετη είναι αυτή η Αυτοκτονία-ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ με τους πυροβολισμούς στην 1η ΜΑΛ στα Χανιά από το φαντάρο που τρέλαναν στα καψόνια, με τον τραυματισμό 7 φαντάρων σε άσκηση με πραγματικά πυρά στην Κύπρο, με την εξαφάνιση 23χρονου στρατιώτη ο οποίος πήρε αναβολή;

Χρειάζεται επαγρύπνηση μέσα και έξω από τα στρατόπεδα. Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. καλεί τη στρατευμένη νεολαία να αντισταθεί! Να βγει μπροστά στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Οι φαντάροι είναι πολίτες με στολή!», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.