search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:58
MENU CLOSE

Οι επιλογές του Mega

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2028
5-7-2018
05.07.2018 17:04
mega-2.jpg

 

Την απόφαση για «μαύρο» στο Mega, την οποία έχει λάβει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, έχει «παγώσει» το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ωστόσο όμως αργότερα, όλα είναι ανοικτά, αφού το ΣτΕ μπορεί να απορρίψει την προσφυγή της Τηλέτυπος και το κανάλι να σταματήσει να εκπέμπει.

Παρ’ όλα αυτά, η Τηλέτυπος διατηρεί ακόμα το δικαίωμα να διεκδικήσει μία από τις δύο τηλεοπτικές άδειες που έχουν απομείνει από τον διαγωνισμό των αδειών είτε μια θεματική άδεια.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ένας από τους μετόχους που φέρεται να σκέφτεται και να υποστηρίζει το παραπάνω ενδεχόμενο και όπως λένε ορισμένες πληροφορίες ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του.

Οι τράπεζες είτε θα κεφαλαιοποιήσουν το δάνειο που έχουν χορηγήσει και θα αποδεσμεύσουν μέρος των εταιρικών λογαριασμών είτε μαζί με τη διοίκηση του καναλιού μπορεί να κρίνουν ότι η εταιρεία πρέπει να οδηγηθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, προκειμένου να πουλήσουν ή να νοικιάσουν περιουσιακά στοιχεία του Mega. Μεγάλο ενδιαφέρον θα συγκεντρώσει η δημοπράτηση της ταινιοθήκης και του σήματος του καναλιού. Ειδικά η ταινιοθήκη του καναλιού, της οποίας η αξία φαίνεται και από την υψηλή θέση που έχει το Mega με τις επαναλήψεις στον πίνακα τηλεθέασης.

Ο γνωστός δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου, που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια διάσωσης του Mega, δήλωσε πρόσφατα στο «People Greece» ότι οι μέτοχοι δεν ήθελαν τη διάσωση του καναλιού.

«Στην καλύτερη περίπτωση θα μείνει θεματικό, που σημαίνει ότι εμείς οι δημοσιογράφοι τελειώσαμε σε ό,τι αφορά το Mega. Ως θεματικό δεν θα έχει ειδήσεις. Μεταξύ μας, όσοι ασχοληθήκαμε με τη σωτηρία του, λέμε πως το Mega θα το κλείσει στο τέλος η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ, επειδή χρωστά μερικές χιλιάδες για ρεύμα και νερό», εκτιμά ο Μ. Ιγνατίου.

Εν τω μεταξύ, εμπλοκή παρουσιάστηκε στο επίδομα των 1.000 ευρώ που θα έπαιρναν οι εργαζόμενοι του Mega. Όσοι είχαν μπει σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας από το 2016 δεν έλαβαν το επίδομα και όπως ήταν φυσικό αντέδρασαν. Ο ΟΑΕΔ υποστήριξε ότι δεν έχουν τα 120 ένσημα που απαιτούνται για να το εισπράξουν. Το ζήτημα έχει τεθεί στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αλλά και τις συνδικαλιστικές ενώσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:58