search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:40
MENU CLOSE

Πάπας: Για τον Θεό κανένας άνθρωπος δεν είναι ξένος

06.07.2018 08:29
Πάπας: Για τον Θεό κανένας άνθρωπος δεν είναι ξένος - Media

 

Πέντε χρόνια μετά την αναπάντεχη επίσκεψη του πάπα Φραγκίσου στη νήσο Λαμπεντούζα–την πρώτη επίσκεψή του ως ποντίφικα–ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αφιερώνει στους πρόσφυγες τη σημερινή λειτουργία στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

“Θεέ και πατέρα όλων των ανθρώπων, για εσένα κανένας άνθρωπος δεν είναι ξένος, κανένας άνθρωπος δεν είναι αποκλεισμένος από εσένα, κοίταζε με αγάπη τους πρόσφυγες, τους εξόριστους, τα θύματα των διακρίσεων και τα ανυπεράσπιστα και εγκαταλελειμμένα παιδιά γιατί όλοι πρέπει να έχουν τη ζεστασιά ενός σπιτιού και μιας πατρίδας και εμείς μια γενναιόδωρη και ευαίσθητη καρδιά απέναντι στους φτωχούς και στους καταπιεσμένους…Ευλόγησε τους διασώστες στη Μεσόγειο και δώσε στον καθένα μας το σθένος της αλήθειας και τον σεβασμό για κάθε ανθρώπινη ζωή”, αναμένεται να πει στο κήρυγμά του ο ποντίφικας.

Όπως είχε πει πρόσφατα ο ίδιος, γνωρίζει ότι το μεταναστευτικό “δεν είναι ένα εύκολο” ζήτημα, αλλά “ο λαϊκισμός δεν είναι η λύση”.

Κατά την επιστροφή του από τη Γενεύη στις 21 Ιουνίου, εξαίροντας ειδικά “την Ιταλία και την Ελλάδα, οι οποίες υπήρξαν υπερβολικά γενναιόδωρες υποδεχόμενες πρόσφυγες”, ο πάπας επανέλαβε στους δημοσιογράφους ότι η αρετή μιας κυβέρνησης είναι η “επαγρύπνηση” γιατί “μια χώρα πρέπει να δέχεται όσους πρόσφυγες μπορεί και όσους μπορεί να τους ενσωματώνει, να τους εκπαιδεύει και να τους προσφέρει εργασία”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:39