search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:03
MENU CLOSE

ΕΣΕΕ: Στα 6,06 δισ. ευρώ ο τζίρος των θερινών εκπτώσεων – Προβλέπεται μικρή αύξηση

06.07.2018 08:45
ΕΣΕΕ: Διεύρυνση των μέτρων στήριξης ζητούν οι επιχειρηματίες - Media

 

Στα 6,06 δισ. ευρώ προβλέπεται να διαμορφωθεί ο τζίρος των θερινών εκπτώσεων που αρχίζουν την προσεχή Δευτέρα 9 Ιουλίου και θα είναι αυξημένος κατά 0,6 – 0,7 % σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλη Κορκίδη.

Η πρόβλεψη της ΕΣΕΕ εδράζεται στη μέχρι στιγμής πορεία του μέσου κύκλου εργασιών του πρώτου τετραμήνου του έτους που σε σύγκριση με το 2017 παρουσιάζει οριακή αύξηση 0,65%. 

«Το κλίμα στον εμπορικό κόσμο είναι ανάμικτο με ελπίδες για αύξηση του τζίρου αλλά και έντονο προβληματισμό καθώς, οι θερινές εκπτώσεις πραγματοποιούνται σε περιβάλλον αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων όλων των καταναλωτών, με αποτέλεσμα οι αγορές να μπαίνουν σε «δεύτερη μοίρα». Οι έμποροι σε μεγάλο βαθμό εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στην τουριστική κίνηση και την «εισαγόμενη κατανάλωση» που αυτή την περίοδο εντείνεται. 

Ωστόσο, αυτή η βοήθεια υφίσταται αλλά όχι για όλες τις πόλεις της χώρας και όχι για όλες τις περιοχές της Αθήνας», ανέφερε σε σημερινές δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Σημειώνει ακόμη ότι οι καλοκαιρινές εκπτώσεις προ κρίσης έκαναν έναν τζίρο άνω των 8 δις ευρώ, ενώ πλέον κυμαίνονται σε επίπεδα λιανικών πωλήσεων της τάξης των 6 δις ευρώ και μόνο εφόσον επιτευχθεί η σταδιακή επιστροφή στα επίπεδα των 7 δις ευρώ, τότε οι αριθμοί θα δώσουν σημαντική ανάσα στα ταμεία των εμπορικών καταστημάτων.

Ενόψει των εκπτώσεων, η ΕΣΕΕ έθεσε στην διάθεση των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων 50.000 οικολογικές τσάντες, προκειμένου να διανεμηθούν σε επιχειρήσεις-μέλη και καταναλωτές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:03