search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:10
MENU CLOSE

Η τελευταία συνάντηση του Χοντρού και του Λιγνού: Δείτε τον «Χοντρό» μείον 60 κιλά – Ο θάνατός του και η κατάθλιψη του παρτενέρ του (Video | Photos)

06.07.2018 09:24
Η τελευταία συνάντηση του Χοντρού και του Λιγνού: Δείτε τον «Χοντρό» μείον 60 κιλά - Ο θάνατός του και η κατάθλιψη του παρτενέρ του (Video | Photos) - Media

 

Το 1956 ο Όλιβερ Χάρντι και ο Σταν Λόρελ, ο Χοντρός και ο Λιγνός, σχεδίαζαν να επιστρέψουν στη μεγάλη οθόνη με μια νέα ταινία. Ο Λόρελ, δηλαδή ο Λιγνός, δεν είχε αλλάξει πολύ, αν και το έγχρωμο βίντεο αποκαλύπτει τα κλασσικά βρετανικά χαρακτηριστικά του. Αντίθετα, ο Όλιβερ Χάρντι ήταν κατά 63 κιλά ελαφρύτερος μετά την αυστηρή δίαιτα που είχε κάνει, για να αντιμετωπίσει τα καρδιολογικά του προβλήματα. Δύο χρόνια νωρίτερα, είχε υποστεί έμφραγμα και ήταν επιβεβλημένο να χάσει βάρος. Οι δύο ηθοποιοί παίζουν μπροστά στον φακό και βγάζουν αβίαστα τις φιγούρες και τις γκριμάτσες που τους καθιέρωσαν στην 7η τέχνη.

Ο θάνατος του «Χοντρού» και η συγκινητική δήλωση του «Λιγνού» Τον Σεπτέμβριο του 1956 ο Όλιβερ υπέστη βαρύ εγκεφαλικό και καθηλώθηκε στο κρεβάτι. Ήταν ανήμπορος να μιλήσει και να κινηθεί. Το μαρτύριό του συνεχίστηκε για πολλούς μήνες. Τον Αύγουστο του 1957 έπαθε δύο ακόμη εγκεφαλικά επεισόδια και πέθανε στις 7 του μηνός, σε ηλικία 65 ετών. Μια εβδομάδα αργότερα ο Σταν Λόρελ δήλωσε: «Ήταν σαν αδελφός μου. Έτσι τελειώνει η ιστορία του Χοντρού και του Λιγνού»…. 

Λέγεται ότι ο «Λιγνός» δεν ξεπέρασε ποτέ την απώλεια του στενού του φίλου και συναδέλφου, με τον οποίο συνεργάστηκαν για πρώτη φορά το 1917 στην ταινία «Lucky Dog». Ο Λόρελ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών στις 23 Φεβρουαρίου του 1965, μετά από καρδιακή προσβολή. Παρά την εικόνα του χαζούλη που έβγαζε στις ταινίες του, ο Λόρελ ήταν ευφυής και είχε αυθεντικό βρετανικό χιούμορ, όπως μαρτυρούν διάσημες ατάκες του…. 

«Αν κάποιος από εσάς τολμήσει να κλάψει στην κηδεία μου, δεν θα του ξαναμιλήσω ποτέ», είχε πει ο Λόρελ. Λέγεται πως όταν νοσηλευόταν τις τελευταίες του ημέρες είπε σε μια νοσοκόμα ότι ήθελε να κάνει σκι. Εκείνη του είπε πως δεν γνώριζε ότι του άρεσε το σκι. Ο «Λιγνός» της απάντησε ότι δεν του αρέσει το σκι, αλλά το προτιμούσε από αυτό που έκανε εκείνη τη στιγμή στο νοσοκομείο…. 

Πηγή: mixanitouxronou

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15