search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:16
MENU CLOSE

Washington Post: Η μοναρχία των Αψβούργων αναγεννιέται μέσα από τις στάχτες της

06.07.2018 13:31
Washington Post: Η μοναρχία των Αψβούργων αναγεννιέται μέσα από τις στάχτες της - Media

 

«Καθώς η ΕΕ αγωνίζεται να μειώσει την αντίσταση των ακροδεξιών λαϊκιστών δημαγωγών, που πρεσβεύουν τον ευρωσκεπτικισμό, η μοναρχία των Αψβούργων της Αυστροουγγαρίας, που διαλύθηκε πριν από 100 χρόνια, επανεμφανίζεται ως σημαντικό ιστορικό προηγούμενο», γράφει η Washington Post σε άρθρο με τίτλο: «Πώς να σώσετε την ΕΕ».

Η αμερικανική εφημερίδα κάνει ιστορική αναδρομή και σημειώνει μεταξύ άλλων ότι επιθυμία της Αυστροουγγαρίας και της ΕΕ ήταν η συνένωση διαφορετικών εθνικών ομάδων στο πλαίσιο μιας ενιαίας πολιτικής δομής. «Αν και το τέλος του κομμουνισμού στην ανατολική Ευρώπη πρόσφερε μια ευχάριστη πολιτική ανάπαυλα, επανεμφανίστηκαν στην περιοχή λαϊκιστές, ξενοφοβικοί και ανελεύθεροι πολιτικοί», εκτιμά.

Οι εντάσεις της πολυπολιτισμικής κοινωνίας στην Ευρώπη – που ενισχύθηκαν από νέα κύματα μεταναστών και προσφύγων- προκάλεσαν έναν οργισμένο λαϊκισμό. Ο ηγέτης του Κόμματος της Ελευθερίας στην Αυστρία, και τώρα υπουργός, ζήτησε μηδενική μετανάστευση, ενώ ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπαν, ισχυρίζεται ότι στην Ευρώπη εισβάλλουν μετανάστες, σημειώνει ο αρθρογράφος και προτείνει τα διδάγματα της Αυστροουγγαρίας. Η εναρμόνιση των διαφόρων εθνοτικών και εθνικών κοινοτήτων απαιτεί νομικές και πολιτικές δομές που επιτρέπουν τη συνύπαρξη στην καθημερινή ζωή. Η φιλελεύθερη παράδοση θα μπορούσε να προσφέρει την αναγκαία ευελιξία για την ενσωμάτωση και συμφιλίωση διαφόρων εθνοτικών και θρησκευτικών πληθυσμών, με σεβασμό του πολιτισμού και της ταυτότητάς τους, καταλήγει η εφημερίδα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15