15/02/2020 11:43:27

Όταν τα δύο μεγαθήρια των Μινωικών συναντήθηκαν στο λιμάνι της Μήλου (Video)

Όταν τα δύο μεγαθήρια των Μινωικών συναντήθηκαν στο λιμάνι της Μήλου (Video) - Media

 

Μία εντυπωσιακή συνάντηση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν επισκέπτες και κάτοικοι της Μήλου την Πέμπτη.

Τα δύο μεγαθήρια των Μινωικών Γραμμών, Φαιστός Παλάς και Κνωσός Παλάς συναντήθηκαν έξω από το λιμάνι του γραφικού νησιού των Κυκλάδων, κινούμενο το ένα προς Πειραιά και το άλλο προς Κρήτη.

Τα δύο πλοία των 214 μέτρων προσεγγίζουν πλέον το λιμάνι της Μήλου, πραγματοποιώντας μια μικρή εκτροπή σε κάποια από τα δρομολόγια Πειραιάς-Ηράκλειο. Πρόκειται ίσως για τα μεγαλύτερα πλοία της ακτοπλοΐας που έχουν δέσει στο μικρό λιμάνι του Αδάμαντα.

Τα Κνωσός και Φαιστός Παλάς αποτελούν δύο από τα τέσσερα «αδελφά» πλοία (φέρουν μικρές μόνο διαφορές) που παρέλαβαν οι Μινωικές στις αρχές του 2000. Τα άλλα δύο, Ολυμπία Παλάς και Ευρώπη Παλάς, μεταβιβάστηκαν στον όμιλο Grimaldi μετά την απόκτηση της Minoan Lines. Ωστόσο το Ευρώπη Παλάς επέστρεψε στο Αιγαίο και αναμένεται να ξεκινήσει δρομολόγια στη γραμμή Πειραιάς - Χανιά με το όνομα Μύκονος Παλάς.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.