search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:11
MENU CLOSE

Όταν τα δύο μεγαθήρια των Μινωικών συναντήθηκαν στο λιμάνι της Μήλου (Video)

07.07.2018 06:21
Όταν τα δύο μεγαθήρια των Μινωικών συναντήθηκαν στο λιμάνι της Μήλου (Video) - Media

 

Μία εντυπωσιακή συνάντηση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν επισκέπτες και κάτοικοι της Μήλου την Πέμπτη.

Τα δύο μεγαθήρια των Μινωικών Γραμμών, Φαιστός Παλάς και Κνωσός Παλάς συναντήθηκαν έξω από το λιμάνι του γραφικού νησιού των Κυκλάδων, κινούμενο το ένα προς Πειραιά και το άλλο προς Κρήτη.

Τα δύο πλοία των 214 μέτρων προσεγγίζουν πλέον το λιμάνι της Μήλου, πραγματοποιώντας μια μικρή εκτροπή σε κάποια από τα δρομολόγια Πειραιάς-Ηράκλειο. Πρόκειται ίσως για τα μεγαλύτερα πλοία της ακτοπλοΐας που έχουν δέσει στο μικρό λιμάνι του Αδάμαντα.

Τα Κνωσός και Φαιστός Παλάς αποτελούν δύο από τα τέσσερα «αδελφά» πλοία (φέρουν μικρές μόνο διαφορές) που παρέλαβαν οι Μινωικές στις αρχές του 2000. Τα άλλα δύο, Ολυμπία Παλάς και Ευρώπη Παλάς, μεταβιβάστηκαν στον όμιλο Grimaldi μετά την απόκτηση της Minoan Lines. Ωστόσο το Ευρώπη Παλάς επέστρεψε στο Αιγαίο και αναμένεται να ξεκινήσει δρομολόγια στη γραμμή Πειραιάς – Χανιά με το όνομα Μύκονος Παλάς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:11