search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:02
MENU CLOSE

Κουτσούμπας: H λειψή κρατική χρηματοδότηση βασικό πρόβλημα όλων σχεδόν των δήμων στην Ελλάδα

07.07.2018 11:03
Κουτσούμπας: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ρίχνουν νερό στο μύλο του φασισμού - Media

 

“Είχαμε μια αναλυτική ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και η περιοχή, κυρίως για μεγάλα έργα που είναι σε εκκρεμότητα, που αφορούν τόσο τη διαχείριση του νερού, το φράγμα, την ύδρευση του κάμπου, τους οδικούς άξονες που πρέπει να γίνουν, γιατί είναι πραγματικά σκέτη λαιμητόμος η Εθνική Οδός Πατρών- Πύργου, και βεβαίως όλα τα προβλήματα που αφορούν και την αγροτική παραγωγή, είτε τη βιομηχανία, αλλά και τις συνθήκες τις οποίες βιώνουν οι κάτοικοι στον τομέα της υγείας, στον τομέα της εκπαίδευσης” δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από τη Δυτική Αχαΐα μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο της περιοχής Χρήστο Νικολάου.  

“Μια σειρά, δηλαδή, αιτήματα και στόχους, που έχει θέσει ο Δήμος, οι οποίοι αυτοί στόχοι συναντάνε το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί δήμοι, όλοι σχεδόν οι δήμοι σε όλη την Ελλάδα, που έχει να κάνει με τη λειψή κρατική χρηματοδότηση”, προσέθεσε ο κ. Κουτσούμπας, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Γενικώς υπάρχουν καβούρια στις “τσέπες” των υπουργείων και δεν εκχωρούν, την ίδια στιγμή που εκχωρούν μεγάλες αρμοδιότητες στους δήμους για να τους αναγκάζουν τελικά να τις παίρνουν πάλι από τον εργαζόμενο λαό, ο οποίος ζει μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, φτώχειας, πολλά χρόνια τώρα και με άλυτα πάρα πολλά τα προβλήματά του”. 

Είπε ότι το ΚΚΕ δεσμεύτηκε να προωθήσει τις λύσεις και τις προτάσεις αυτές, να τις μελετήσει περαιτέρω ως κόμμα “και βεβαίως να πιέσουμε στη Βουλή, στα υπουργεία, παντού, και με τους καθημερινούς αγώνες και στο δρόμο, ώστε να βρουν την επίλυσή τους τα προβλήματα και εδώ στο Δήμο, που είναι ένας μεγάλος δήμος, σε μια πλούσια και όμορφη περιοχή, αλλά με προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός αυτός”. 

Η συνάντηση του κ. Κουτσούμπα με τον δήμαρχο Δ. Αχαΐας έγινε στο πλαίσιο της συμμετοχής του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο 27ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ. 

Νωρίτερα ο κ. Κουτσούμπας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Achaia Clauss, όπου ξεναγήθηκε από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Νίκο Καραπάνο και περιηγήθηκε σε τμήμα του παλιού εργοστασίου του 19ου αιώνα, όπου φυλάσσονται δρύινα βαρέλια της παλαιωμένης διάσημης Μαυροδάφνης, από εκείνη την εποχή. Επίσης περιηγήθηκε, στο σπίτι του Γκούσταβ Κλάους, που έχει μετατραπεί σε μουσείο, όπου φαίνεται ανάγλυφα, μέσα από τα στοιχεία για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης παραγωγικής μονάδας, ότι οι καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής είχαν εδραιωθεί από τότε στη χώρα μας. 

Τέλος, σήμερα στις 14.00, θα επισκεφθεί τους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών, όπου θα συναντηθεί και θα μιλήσει με τους κατοίκους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:01