search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:32
MENU CLOSE

Aυτό είναι το ιδανικό ύψος για να κρεμάσεις τον πίνακα στο σαλόνι – Τα λάθη που κάνουμε

07.07.2018 14:14
Aυτό είναι το ιδανικό ύψος για να κρεμάσεις τον πίνακα στο σαλόνι - Τα λάθη που κάνουμε - Media

 

Το σπίτι μας είναι ο μικρόκοσμός μας, κάτι σαν καταφύγιο για εμάς.

Λογικό είναι να το διακοσμούμε με αγάπη και φροντίδα, με αντικείμενα και πράγματα που μας αρέσουν και πιστεύουμε ότι θα κάνουν τον χώρο μας πιο όμορφο.

Στο σαλόνι μας, συνήθως, κρεμάμε έργα τέχνης, πίνακες, πορτραίτα κτλ.

Ωστόσο, οι περισσότεροι κάνουμε δύο πολύ χαρακτηριστικά λάθη με τα έργα που κρεμάμε στον τοίχο μας και είναι λογικό καθώς δεν είμαστε όλοι γνώστες ή διακοσμητές.

Ας δούμε ποια είναι αυτά τα λάθη και πώς μπορούμε να τα διορθώσουμε για να κάνουμε τον χώρο να είναι πιο όμορφος.

Λάθος 1: Τα κρεμάμε πολύ ψηλά

Κάθε σπίτι είναι διαφορετικό και έχει άλλο ύψος. Δεν υπάρχει, με λίγα λόγια, κάποιο ειδικό ύψος που πρέπει να τα κρεμάς.

Θυμήσου το εξής: 1.44 cm στο κέντρο. Τοποθέτησε το κέντρο του πίνακα 1.44 cm πιο ψηλά από το πάτωμα. Πήγαινε πίσω και δες πώς σου φαίνεται. Το άλλο μέτρο είναι ο εαυτός σου. Αν δέρνεις πίσω τον λαιμό σου και κοιτάς ψηλά για να το δεις, τότε μάλλον είναι πολύ ψηλά τοποθετημένο.

Ακόμη, δες το έπιπλο που έχεις από κάτω (καναπές) και ξεκίνα με 12 – 20 cm ανάμεσα στο πάνω μέρος του και στο κάτω μέρος του πίνακα. 

Επίσης, μπορείς να βάλεις κάποιον να μετακινεί το έργο πάνω-κάτω και εσύ να το παρατηρείς από μακριά μέχρι να βρεις το σωστό σημείο. 

Λάθος 2: Πολύ μικρά για τον χώρο

Το να διαλέγεις πολύ μικρούς πίνακες για να κρεμάσεις στον χώρο σουείναι μεγάλο λάθος. Θα κάνει το σαλόνι και τα έπιπλα να μοιάζουν σαν να μην ταιριάζουν μεταξύ τους καθώς δεν θα υπάρχει ισορροπία.

Πρέπει και πάλι να βασιστείς στο μάτι του. Ανάλογα με το μέγεθος και το ύψους του χώρου που θες να διακοσμήσεις με έργα τέχνης, θα δεις ποιο μέγεθος ταιριάζει.

Αν έχεις ήδη μικρούς πίνακες, μπορείς να τους αλλάξεις κορνίζα ή πλαίσιο ώστε να φαίνονται μεγαλύτεροι ή να φτιάξεις ένα κολάζ από πολλά έργα μαζί για να καλύψεις τον χώρο που προσφέρεται.

Όλα έχουν να κάνουν με την ισορροπία. 

Πηγή: bovary.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:26