search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:51
MENU CLOSE

Τρομοκρατική επίθεση με 12 νεκρούς στο υπουργείο Εσωτερικών της Σομαλίας (Photos)

07.07.2018 14:49
Τρομοκρατική επίθεση με 12 νεκρούς στο υπουργείο Εσωτερικών της Σομαλίας (Photos) - Media

 

Τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών της Σομαλίας, στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου, κατά την οποία 12 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο, το Σάββατο.

Στο υπουργείο Εσωτερικών πέθαναν 9 άτομα, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τρεις τρομοκράτες της εξτρεμιστικής οργάνωσης αλ Σαμπάμπ, μετά από μάχη και ανταλλαγή πυροβολισμών που διήρκεσε τουλάχιστον δύο ώρες

Στο εσωτερικό του κτιρίου εγκλωβίστηκαν αρκετές δεκάδες υπάλληλοι και πολίτες.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι κάποιοι πήδηξαν από τα παράθυρα για να διαφύγουν, με συνέπεια να τραυματιστούν σοβαρά ή και να χάσουν τη ζωή τους. Σύμφωνα με υγειονομικές αρχές της Σομαλίας, τουλάχιστον 13 άτομα μεταφέρθηκαν με τραυματισμούς στα νοσοκομεία.

Η επίθεση ξεκίνησε με την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, το οποίο ο οδηγός του έριξε πάνω στην κεντρική μπάρα της εισόδου του υπουργείου.

Ο επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας επισήμανε ότι δεκάδες άτομα φυγαδεύτηκαν από τις εγκαταστάσεις του υπουργείου, ενώ πολλά ασθενοφόρα κατέφτασαν στο σημείο για τους τραυματίες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:49