search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:12
MENU CLOSE

Μουντιάλ 2018: Προκρίθηκε στους «4» για πρώτη φορά μετά το 1990

07.07.2018 16:00
Μεγάλα παιχνίδια σε όλη την Ευρώπη - Media

 

Η Αγγλία έβγαλε… νοκ-άουτ και τη Σουηδία και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά έπειτα από το 1990, επικρατώντας 2-0 των Σκανδιναβών σκοράροντας με δύο κεφαλιές (εξ’ ου και το it’s… heading home σε παράφραση του συνθήματος: it’s coming home). 

Ο Μαγκουάιρ άνοιξε το σκορ στο 30’, κυριαρχώντας στους… αιθέρες έπειτα από κόρνερ του Γιανγκ, ενώ στο 58’ ο Ντέλε Άλι εκμεταλλεύτηκε την ωραία σέντρα του Λίνγκαρντ και με άπιαστη κεφαλιά ζευγάρωσε τα τέρματα για τα «λιοντάρια». 

Εξαιρετικός ο Τζόρνταν Πίκφορντ, ο οποίος στάθηκε στο ύψος του, όταν χρειάστηκε, κάνοντας εξαιρετικές επεμβάσεις στην κεφαλιά (47’) και το σουτ (71’) του Μπεργκ και στο συρτό του Κλάεσον (62’) από πολύ καλή θέση. 
 

Το ματς

Οι… οιωνοί «έδειχναν» ότι δύσκολα θα παρακολουθούσαμε έναν καλό και θεαματικό προημιτελικό, όπως αυτός ανάμεσα στη Βραζιλία και το Βέλγιο το βράδυ της Παρασκευής. Οι δύο ομάδες έριξαν το βάρος στην τακτική, το παιχνίδι, όπως αναμενόταν, ήταν πολύ σφιχτό στο μεγαλύτερο μέρος του α’ ημιχρόνου και οι καλές στιγμές μέχρι να ανοίξει το σκορ ο Μαγκουάιρ, ελάχιστες και δίχως κάποια από αυτές να είναι της προκοπής. Η Σουηδία είχε αρκετά κοντά τις γραμμές της και πίεσε ψηλά στο ξεκίνημα, με στόχο αφενός βραχυκυκλώσει την Αγγλία, δυσκολεύοντάς την στο να κυκλοφορήσει την μπάλα και αφετέρου να… προκαλέσει ζημιά με αυτόν τον τρόπο. 

Το παιχνίδι ήταν φτωχό σε θέαμα, αλλά ραμμένο στα μέτρα της Σουηδίας, που δεν… ίδρωνε με την εικόνα που είχε το παιχνίδι. Άλλωστε σε αυτή τη λογική προσεγγίζει τα παιχνίδια κόντρα σε πιο ισχυρούς αντιπάλους. Η πρώτη επίθεση για τα «λιοντάρια» ήρθε στο 7’ με το λάθος του Κραφτ, που προκάλεσε ο Ντελέ Άλι με το πρέσινγκ του, αλλά στη συνέχεια δεν κατάφερε να βρει τον Κέιν, που στο 19’ έπιασε ωραίο-συρτό, όμως και άστοχο σουτ. Ενδιάμεσα (12’), ο Κλάεσον δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής, χωρίς να βρει εστία. Αυτές ήταν όλες κι όλες οι τελικές μέχρι να συμπληρωθεί το μισάωρο και το 1-0. 

Λίγο πριν, οι Βρετανοί είχαν ανεβάσει την πίεσή τους και τις… στροφές στην κυκλοφορία της μπάλας. Παρά ταύτα το γκολ ήρθε με στημένη μπάλα. Κόρνερ του Γιανγκ από τα αριστερά, κεφαλιά του Μαγκουάιρ, που νίκησε κατά κράτος τον Φόρσμπεργκ και με αυτόν τον τρόπο μπήκε το νερό στ’ αυλάκι για την ομάδα του Σάουθγκεϊτ, που θα μπορούσε να αγγίξει την πρόκριση από το πρώτο μέρος. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη ελέω… Στέρλινγκ. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Όλσεν, λίγο πριν την ανάπαυλα, έχοντας… πιάτο την εστία και ενώ λίγο πριν είχε νικηθεί σε παρόμοια φάση, όπου λογίζεται ως μη γενόμενη, διότι υποδείχθηκε σε θέση offside. 

Με αρκετά διαφορετική λογική μπήκε στο δεύτερο μέρος η Σουηδία, ξέροντας ότι έπρεπε πλέον να… κυνηγήσει. Πίεσε ψηλά (όπως και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους), αλλά έπαιξε πιο επιθετικά, με πιο μεγάλες αποστάσεις στις γραμμές της για να απλώσει το παιχνίδι της. 

Πηγή: sport-fm.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:11