25/01/2021 15:53:37

Κουρουμπλής: Δεν πρόκειται να παραχωρήσουμε σε κανέναν ούτε σπιθαμή γης

Κουρουμπλής: Δεν πρόκειται να παραχωρήσουμε σε κανέναν ούτε σπιθαμή γης - Media

 

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραχωρήσει σε κανέναν ούτε σπιθαμή γης» δήλωσε από την Κέρκυρα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ αναφέρθηκε στην συμφωνία με την ΠΓΔΜ και σχολίασε και τις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ζόραν Ζάεφ.

«Πιστεύω ότι στη χώρα μου όλοι είμαστε πατριώτες. Ο καθένας ίσως με διαφορετική προσέγγιση και καμιά φορά με λίγο θυμικό παραπάνω από κάποιους άλλους, άρα καταδικάζω κάθε έννοια που έχει να κάνει με αναφορές σε προδοσίες και τέτοιου είδους φαιδρότητες. Η κυβέρνηση αυτή και με τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, για πρώτη φορά τα σύνορα αυτά καθίστανται διεθνή. 149 χώρες είχαν αναγνωρίσει τη χώρα αυτή σαν Μακεδονία και μείς το είχαμε κρυφό καμάρι. Η ίδια προσπάθεια θα γίνει και με τη συζήτηση που γίνεται για να επιλυθούν τα ζητήματα και με την Αλβανία. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραχωρήσει σε κανέναν ούτε σπιθαμή γης. Και αυτό έκαναν όλες οι κυβερνήσεις . Αυτό θα κάνει και αυτή η κυβέρνηση. Δεν είμαστε ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο πατριώτες, οι μεν από τους δε. Νομίζω περισσεύει η υποκρισία. Πρέπει να λυθούν αυτά τα ζητήματα γιατί τα προβλήματα της Ελλάδας αλλού είναι, είπε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε: «Όταν θα τεθούν αυτές οι συμφωνίες σε ισχύ, θα κλείσουν όλες αυτές οι ιστορίες, διότι η χώρα αυτή και θέλω να το καταλάβουμε αυτό με ειλικρίνεια όμως και με ηρεμία. Όταν αναγκάζεις μία χώρα να αλλάξει το όνομά της, διότι 149 χώρες την ονοματίζουν Μακεδονία και τώρα θα είναι Βόρεια Μακεδονία και όταν αναγκάζεις μία χώρα να αλλάξει τα σύμβολά της και το Σύνταγμά της, ας έρθει κανείς στη θέση και αυτών των ανθρώπων για να μη λέμε εύκολες κουβέντες. Στο κάτω- κάτω 27 χρόνια κυβερνούσαν όλοι την Ελλάδα, ας το είχαν λύσει. Τι κάνανε; Το ότι αφήναν εκκρεμότητα ωφελούσε την Ελλάδα; Όσο καθυστερούμε αυτά τα ζητήματα και της Κύπρου και αυτές τις εκκρεμότητες, κάθε φορά που επιχειρούσε η Ελλάδα και αποτύγχανε , την επόμενη φορά ξεκινούσε από χειρότερο σημείο. Αυτή είναι η αλήθεια και αν το αμφισβητεί κάποιος να μου το πει», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής .

Την ίδια ώρα απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το Μεταφορικό Ισοδύναμο και την ισχύ του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επεσήμανε ακόμη μία φορά τα οφέλη του ενώ επέρριψε ευθύνες στα άλλα κόμματα που δε το ψήφισαν.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.