search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:31
MENU CLOSE

Στις 21 Σεπτεμβρίου η δίκη για τον 22χρονο Αμερικανό τουρίστα που δολοφονήθηκε στον Λαγανά

08.07.2018 09:19
Στις 21 Σεπτεμβρίου η δίκη για τον 22χρονο Αμερικανό τουρίστα που δολοφονήθηκε στον Λαγανά   - Media

 

Οι γονείς του Αμερικανού τουρίστα που δολοφονήθηκε στον Λαγανά θα έρθουν από το Τέξας για τη δίκη. Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από το άγριο έγκλημα.

Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας οι γονείς του Μπακαρί Χέντερσον που βρήκε φρικτό θάνατο ακριβώς πριν από έναν χρόνο στη Ζάκυνθο, θα έρθουν για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο με τους δολοφόνους του παιδιού τους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr  η έναρξη της δίκης ορίστηκε για τις 21 Σεπτεμβρίου και  οι τραγικοί γονείς ετοιμάζονται ήδη για το ταξίδι τους στην Ελλάδα.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα έρθουν στη χώρα μας, καθώς τα οικονομικά τους δεν τους επέτρεψαν να παραλάβουν οι ίδιοι τη σωρό του γιου τους.

Στο ταξίδι θα τους συνοδεύσουν Αμερικανοί δικηγόροι από γραφείο του Μανχάταν που υπερασπίζονται αφιλοκερδώς την οικογένεια καθώς έχουν ακτιβιστική δράση κατά των φυλετικών διακρίσεων.

Από την Ελλάδα την υπεράσπισή τους έχει αναλάβει ο Ανδρέας Πάτσης ο οποίος, όπως επισημαίνει στο iefimerida, έχει δεσμευτεί απέναντι στη μητέρα του άτυχου Τεξανού ότι θα εξαντλήσει τα νομικά μέσα για να δικαιωθεί η μνήμη του.

Οι γονείς του 22χρονου φοιτητή δηλώνουν βέβαιοι ότι ο Μπακαρί δολοφονήθηκε «επειδή ήταν μαύρος» και απευθύνουν έκκληση στις Ελληνικές δικαστικές αρχές «να αποδοθεί δικαιοσύνη» για το άδικο τέλος του.

Εννεα στο εδώλιο

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πληλεμμελειοδικών Ζακύνθου  παραπέμπονται να δικαστούν εννέα άτομα  για αδικήματα που επισύρουν ποινές έως και  ισόβιας κάθειρξης.

Στις 55 σελίδες του βουλεύματος περιγράφεται ο μαρτυρικός θάνατος του φοιτητή στα χέρια των δολοφόνων του  ενώ γίνεται αναφορά και σε έναν ακόμα δράστη  που εμπλέκεται  στην υπόθεση αλλά δεν εντοπίστηκε ποτέ και αναφέρεται ως «άγνωστος κατά την κύρια ανάκριση».

Συγκεκριμένα έξι από τους εννέα ζητείται με το βούλευμα να δικαστούν για το αδίκημα «της  ανθρωποκτονίας από πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία» , ένας για το αδίκημα «της άμεσης συνέργειας στην ως άνω πράξη  κατ’  επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας για ανθρωποκτονία με πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση»  και δύο για το αδίκημα « της απόπειρας ανθρωποκτονίας από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση  κατά συναυτουργία κατ΄επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας για ανθρωποκτονία με πρόθεση …».

Οι δυο τελευταίοι αντέδρασαν με έφεση  κατά του βουλεύματος υποστηρίζοντας ότι πρέπει να κατηγορηθούν μόνο για σωματική βλάβη , ενώ παράλληλα ζήτησαν την ακύρωση του γιατί δεν είχε μεταφραστεί στα Σερβικά.

Ωστόσο και τα δύο αιτήματά τους απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο Εφετών Πατρών .Πρόκειται για δυο 23χρονους Σέρβους οι οποίοι περιγράφονται ως ο τρίτος και ο τέταρτος κατηγορούμενος  και είχαν αφεθεί ελεύθεροι μετά την απολογία τους. 

Σύμφωνα με τους δικαστές  κλωσούσαν τον ετοιμοθάνατο φοιτητή   με ανθρωποκτόνο σκοπό , ο οποίος δεν ολοκληρώθηκε όχι από δική τους επιλογή αλλά  γιατί οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι πρόλαβαν και τον σκότωσαν.

Συγκεκριμένα για τους δυο κατηγορούμενους που άσκησαν έφεση αναφέρεται στο βούλευμα: 

«Ο τρίτος κατηγορούμενος P.S. και ο τέταρτος κατηγορούμενος J.N. ενεργώντας από κοινού, κατόπιν συναπόφασης , έχοντας αποφασίσει να εκτελέσουν το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συναυτουργία, ήτοι ευρισκόμενοι στην ως άνω ψυχική κατάσταση  με πρόθεση να σκοτώσουν άλλον, επιχείρησαν πράξη που περιέχει τουλάχιστον αρχή εκτέλεσης του κακουργήματος τούτου, πλην όμως η πράξη τους αυτή δεν ολοκληρώθηκε, όχι από δική τους θέληση αλλά εξ αιτίας εξωτερικών εμποδίων , ανεξάρτητων της θέλησής τους.

Ειδικότερα , στον πιο πάνω τόπο και χρόνο και περί ώρα 03.16 μετά από προηγηθέντα διαπληκτισμό  του παθόντα  Hederson Bakari και του ένατου κατηγορούμενου R.D. στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με το διακριτικό τίτλο «barcode» ευρισκόμενοι σε κατάσταση ψυχικής ηρεμίας συναποφάσισαν μεταξύ τους  και με τον πρώτο  κατηγορούμενο Ο.Α., τον πέμπτο κατηγορούμενο S.M.,  τον έκτο κατηγορούμενο Ρ.Ν. , τον έβδομο  κατηγορούμενο Ι.Μ.,  τον όγδοο  κατηγορούμενο S.S.  και τον ένατο  κατηγορούμενο R.D. , καθώς και με άλλο αγνώστων στην ανάκριση στοιχείων πρόσωπο και ακολούθως με συγκλίνουσες επί μέρους πράξεις ταυτόχρονες και διαδοχικές, επιτέθηκαν με σφοδρότητα εναντίον του ως άνω παθόντα με ανθρωποκτόνο σκοπό και δη ο τρίτος κατηγορούμενος  κλότσησε έξι φορές στον κορμό  και ο τέταρτος  κατηγορούμενος κλότσησε δυο φορές στον κορμό τον ως άνω παθόντα στην πράξη τους  δε αυτή προέβησαν με σκοπό να προκαλέσουν τρώση ζωτικού οργάνου  του παθόντος και με τον τρόπο αυτό να επιφέρουν τον θάνατό του αποτέλεσμα στο οποίο απέβλεπαν.

Παράλληλα οι λοιποί ως άνω συγκατηγορούμενοί τους επιτίθεντο με σφοδρότητα εναντίον του ως άνω παθόντα με τον ίδιο κοινό ανθρωποκτόνο σκοπό όπως ανωτέρω αναλυτικά περιγράφεται, πλην όμως η πράξη τους αυτή δεν ολοκληρώθηκε όχι από δική τους θέληση αλλά από εμπόδια εξωτερικά ανεξάρτητα της θέλησής τους καθ’ όσον οι λοιποί συγκατηγορούμενοι τους προκάλεσαν στον παθόντα βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και δη εκτεταμένη βλάβη του εγκεφάλου (θλάσεις και αιμορραγία) από τις οποίες επήλθε ο θάνατός του.

Κατά την προανάκριση οι δυο νεαροί είχαν αρνηθεί κατηγορηματικά ότι ήθελαν να σκοτώσουν τον συνομήλικό τους Αμερικανό τουρίστα  και είχαν υποστηρίξει ότι τον κλότσησαν ο ένας στα πόδια και ο άλλος ότι δεν θυμάται αν τον πέτυχε.  

Τον σκότωσαν σε 11”

Ο καβγάς της παρέας του Μπακαρί με την ομάδα  των Σέρβων που διασκέδαζαν στο ίδιο μπαρ και τον Έλληνα μπάρμαν, τη μοιραία νύχτα της 7ης Ιουλίου 2017 είχε ξεκινήσει με αφορμή φωτογραφία selfie που έβγαλε μια σερβιτόρα Σερβικής καταγωγής με το θύμα.

Εντεκα δευτερόλεπτα ήταν αρκετά σύμφωνα με το βούλευμα  για τον θάνατο του νεαρού Αμερικανού τον οποίοι οι δράστες καταδίωξαν και χτύπησαν μανιωδώς όχι μόνο με τα χέρια και τα πόδια τους αλλά ακόμα και με τη χρήση σιδηρογροθιάς. Το έγκλημα  είχε καταγραφεί από κάμερες κλειστού κυκλώματος και οι εικόνες είχαν κάνει το γύρω του κόσμου με εκτενή ρεπορτάζ στα διεθνή δίκτυα για τον τουρισμό της ασυδοσίας στον Λαγανά.

Η νέα τουριστικής σεζόν βρίσκει τις τοπικές αρχές σε επιφυλακή ώστε να προληφθούν ακραία  φαινόμενα. Ήδη ο Δήμος σε επαφή με τη Βρετανική πρεσβεία και τα τουριστικά γραφεία που εξυπηρετούν αυτού του είδους τον τουρισμό ώστε να μη λένε στα παιδιά ότι στη Ζάκυνθο όλα επιτρέπονται.  Παράλληλα γίνονται  συνεχείς έρευνες ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο τον νοθευμένων ποτών στα μπαρ του Λαγανά.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:27