search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:31
MENU CLOSE

Bild: Το AfD ο μεγάλος νικητής της κόντρας Μέρκελ – Ζεεχόφερ

08.07.2018 11:24
Bild: Το AfD ο μεγάλος νικητής της κόντρας Μέρκελ - Ζεεχόφερ   - Media

 

Το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία φαίνεται πως είναι ο μεγάλος κερδισμένος από την ενδοκυβερνητική κρίση που αντιμετώπισε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ για το προσφυγικό, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Emnid για το κυριακάτικο φύλο της εφημερίδας Bild.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, το AfD κερδίζει τρεις μονάδες στην προτίμηση ψήφου (17%) και ισοδυναμεί πλέον με τους Σοσιαλδημοκράτες – το παλαιότερο κόμμα της ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς που συγκυβερνά με την καγκελάριο.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που έχει αποσπάσει μέχρι σήμερα το AfD σε έρευνα της Emnid.

Ο συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών υπό την κ. Μέρκελ υποχωρεί κατά δύο μονάδες και βρίσκεται στο 30% με την  τρικομματική κυβερνητική συμμαχία να απολαμβάνει τη στήριξη μόλις του 47% των Γερμανών, γεγονός που σημαίνει πως εάν γίνονταν αύριο εκλογές θα κινδύνευε να χάσει την πλειοψηφία στην Μπούντεσταγκ.

Σύμφωνα με την έρευνα της Emnid, κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης -πλην του AfD-  δεν ωφελείται δημοκοπικά από τις κυβερνητικές αναταραχές για το προσφυγικό: Oι Πράσινοι παραμένουν στο 12% ενώ το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) βρίσκεται αμετακίνητο στο 9%. Στατικό στο 9% παραμένει και το κόμμα των φιλελεύθερων (FDP).

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:28