search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:11
MENU CLOSE

Πέθανε ο «πατέρας» του cinepanettone Κάρλο Βαντσίνα

08.07.2018 12:01
Πέθανε ο «πατέρας» του cinepanettone Κάρλο Βαντσίνα - Media

 

Πέθανε στα 67 του χρόνια ο ιταλός σκηνοθέτης Κάρλο Βαντσίνα, ένας από τους «πατέρες» του αποκαλούμενου «cinepanettone» (Σ.τ.Σ: του είδους εκείνου της ανάλαφρης κωμωδίας, που είναι δημοφιλής στο ευρύ κοινό αλλά απεχθής για τους κριτικούς του κινηματογράφου).

Ο Κάρλο Βαντσίνα, γιος ενός άλλου σκηνοθέτη κωμωδιών, του Στένο Βαντσίνα, ξεκίνησε την καριέρα του πίσω από τις κάμερες το 1976 με την ταινία “Μήνας του μέλιτος για τρεις”. Αυτή όμως που τον έκανε περισσότερο γνωστό ήταν “Οι διακοπές των Χριστουγέννων” το 1983, η οποία λανσάρισε ουσιαστικά και αυτό το νέο είδος φαρσοκωμωδίας.

Στα 40 χρόνια καριέρας του σκηνοθέτησε περίπου 60 ταινίες, κάποιες από τις οποίες θεωρείται ότι σατιρίζουν την ιταλική κοινωνία (π.χ “Το κυριακάτικο γεύμα” του 2003 και το “Σε αυτό τον κόσμο των κλεφτών”, το 2004). Κάποιες από τις άλλες ταινίες του ήταν οι: “Δεν κλέβεις το σπίτι του κλέφτη” , “Διακοπές στην Αμερική”, “Γεύση από αγάπη”, “Γεύση από θάλασσα”, “Παραμυθένιος Γάμος”, “Ανατολικά του Έρωτα” και άλλες.

Το “cinepanettone” πήρε το όνομά του από την λέξη panettone –το είδος αυτό του γλυκού ψωμιού ή τσουρεκιού που οι Ιταλοί τρώνε κατά παράδοση τα Χριστούγεννα-και την λέξη cine (κινηματογράφος).

Από το 1983 ως το 2011 στην Ιταλία έβγαινε στους κινηματογράφους μια τέτοια ταινία την περίοδο των Χριστουγέννων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:09