13/07/2020 19:30:14

Παπανδρέου: Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είναι εγγύηση για μια βιώσιμη πορεία

Παπανδρέου για Κοροβέση:  Θα είναι πάντα για όλους εμάς παράδειγμα αγώνων, σεμνότητας και αξιοπρέπειας - Media

 

"Στον πολίτη της Ευρώπης πρέπει η σοσιαλδημοκρατία να προσφέρει μια νέα προοπτική πολιτικής. Να διαφυλάξει κατακτήσεις, αλλά να τολμήσει αλλαγές βαθιές που να καταστήσουν την ΕΕ "Ευρώπη των πολιτών"" τονίζει ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής", με αφορμή και το θέμα του φετινού Συμποσίου της Σύμης "Δαμάζοντας την παγκοσμιοποίηση: η ατζέντα για τα επόμενα είκοσι χρόνια".

Μιλώντας ειδικά για την Ελλάδα είπε ότι τα αμείλικτα ερωτήματα που αναδύονται είναι "εάν η Ελλάδα μπορεί μόνη να είναι ασφαλής ή μήπως η ασφάλεια έρχεται αν εμείς και οι γείτονές μας ανήκουμε στους ίδιους υπερεθνικούς φορείς, ταγμένοι στην ειρήνη με σύμπτωση κινήτρων και κατεύθυνσης" και εάν "η θέση της Ελλάδας ισχυροποιείται από διασπασμένα Βαλκάνια ή μήπως μπορούμε να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας μιλώντας με τους γείτονές μας για να αποκτήσουμε κοινή φωνή σε όσα μας ενώνουν".

"Ποιος μπορεί πραγματικά και ψύχραιμα να πείσει πως αντί της συνεργασίας των λαών μας πρέπει να πάμε σε αντιπαραθέσεις και με τι σχέδιο; Να επιτεθούμε κάποια στιγμή εμείς, όπως λένε και υπαινίσσονται οι ακροδεξιοί, είτε κλίνουν προς τη ΝΔ, είτε προς τον κυβερνητικό εταίρο; Δεν είναι καιρός για αστειότητες -τα προβλήματα είναι μεγάλα και πιεστικά" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπανδρέου υπογραμμίζει ότι "οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να αποτελέσουν τον καταλύτη για τη συνεννόηση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων". Προσθέτει ότι αν η συνεννόηση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων είναι εθνικά αναγκαία, "η συνεργασία και ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων είναι, πέρα από αναγκαία, εγγύηση για μια βιώσιμη πορεία από την οποία έχουν ανάγκη οι Έλληνες και η χώρα".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.