search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:21
MENU CLOSE

Δικαστές: Κατάσχεση της επιδότησης του κόμματος της Λεπέν

08.07.2018 15:32
Σοκ στην Ευρώπη: Πρώτη η Λεπέν στο γαλλικό exit poll - Media

 

Γάλλοι δικαστές αποφάσισαν να μπλοκάρουν δύο εκατομμύρια ευρώ κρατικής επιχορήγησης που προοριζόταν για το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με σημερινή δήλωση της ίδιας και με δήλωση δικαστικής πηγής με την Λεπέν να δηλώνει ότι το κόμμα της “απειλείται με αφανισμό”.

Στη Γαλλία τα πολιτικά κόμματα λαμβάνουν κρατικές επιχορηγήσεις που εξαρτώνται από τις επιδόσεις τους στις εκλογές.

Ο “Εθνικός Συναγερμός”, το κόμμα της Λεπέν το οποίο επί δεκαετίες ήταν γνωστό ως Εθνικό Μέτωπο, επρόκειτο να λάβει τη δόση των 2,35 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στις επόμενες ημέρες.

Οι δικαστές αποφάσισαν κατά της χορήγησης του ποσού αυτού στο πλαίσιο της έρευνας για τη φερόμενη κατάχρηση χρημάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το αντιμεταναστευτικό κόμμα, αναφέρει η Λεπέν σε ανακοίνωσή της.

“Ο Εθνικός Συναγερμός απειλείται με θάνατο από τους δικαστές!”, είπε η Λεπέν, η οποία έχει επανειλημμένως ασκήσει κριτική εναντίον δικαστών και τραπεζών στη διάρκεια των χρόνων λέγοντας ότι αδίκως στοχοποιούν το κόμμα της.

Μια δικαστική πηγή επιβεβαίωσε ότι οι δικαστές που ερευνούν την υπόθεση έχουν ζητήσει την κατάσχεση του ποσού αυτού.

Τον περασμένο χρόνο η Λεπέν έφθασε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας και εξελέγη βουλευτής μαζί με άλλους επτά υποψηφίους του κόμματός της.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15