search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:00
MENU CLOSE

Εκτροχιάστηκε τρένο στην Τουρκία – 24 νεκροί και 73 τραυματίες (Photos – Video)

08.07.2018 16:42
Κακοκαιρία Μήδεια: Έκαναν 11 ώρες το Λάρισα – Αθήνα με το τραίνο  - Media

 

Στους 24 ανθρώπους αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που σημειώθηκε την Κυριακή στη βορειοδυτική Τουρκία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της χώρας Ρετζέπ Ακντά.

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός των αρχών έκανε λόγο για 10 νεκρούς και 73 τραυματίες.

Το τρένο με 300 επιβάτες κατευθυνόταν στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενημερώθηκε από τους υπουργούς Μεταφορών και Εσωτερικών για το δυστύχημα και απέστειλε συλλυπητήρια τηλεγραφήματα στις οικογένειες των θυμάτων.

Νωρίτερα το κρατικό πρακτορείο Anadolu μετέδιδε ότι πέντε βαγόνια εκτροχιάστηκαν σε περιοχή κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα, όταν κατέρρευσε γέφυρα. 

Ωστόστο, τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα επικαλούμενα αξιωματούχους υποστηρίζουν ότι ο εκτροχιασμός του τρένου σημειώθηκε έπειτα από σφοδρή βροχόπτωση και μια κατολίσθηση.

Τηλεοπτικές εικόνες έδειχναν αρκετά βαγόνια να έχουν ανατραπεί και μέλη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών να περπατούν για να φτάσουν στο σημείο του δυστυχήματος.

Ένας επιζών, περπατώντας κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής μακριά από το σημείο του δυστυχήματος, δήλωσε στο δίκτυο CNN Turk ότι είδε πολύ περισσότερα από 10 πτώματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού, ο εκτροχιασμός της προαστιακής αμαξοστοιχίας σημειώθηκε έπειτα από μια κατολίσθηση. “Δυστυχώς έχουμε θύματα”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Δυστυχώς υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03