search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:58
MENU CLOSE

Δροσιστική γρανίτα φράουλας

09.07.2018 09:47
1_1-5.jpg

 

Δυσκολία: Μέτριο Χρόνος: 6 ώρες Κόστος: Φθηνό Τύπος: Καθημερινό

Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες ώριμες
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • δύο τρία φύλλα δυόσμου ( προαιρετικά )

Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τις φράουλες στο μούλτι. Μετράμε 4 φλιτζάνια από τον πολτό και τον βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, αφού προηγουμένως τον σουρώσουμε.

Στο μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν για να γίνει το σιρόπι μας. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και δύο τρία φύλλα δυόσμου. Μόλις δέσει το σιρόπι βγάζουμε τον δυόσμο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια, το προσθέτουμε στον πολτό της φράουλας, μαζί με το χυμό του λεμονιού.

Βάζουμε το μείγμα σε μεταλικό δοχείο στην κατάψυξη. Όταν αρχίσει να παγώνει, το βάζουμε στο μίξερ και το χτυπάμε να αφρατέψει. Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και μετά από περίπου δύο ώρες, το ξαναβγάζουμε και το ξαναχτυπάμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία τουλάχιστον τρεις φορές. Μετά από περίπου έξι ώρες, η γρανίτα μας θα είναι έτοιμη!

Πηγή: tasty-day

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:57