search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:36
MENU CLOSE

Σαν σήμερα πριν 12 χρόνια: Η κουτουλιά του Ζιντάν στον Ματεράτσι – Το άδοξο τέλος ενός θρύλου (Video)

09.07.2018 13:57
Σαν σήμερα πριν 12 χρόνια: Η κουτουλιά του Ζιντάν στον Ματεράτσι - Το άδοξο τέλος ενός θρύλου (Video) - Media

 

Κυριακή, 9 Ιουλίου του 2006. Στη Γερμανία διεξάγεται ο τελικός του Μουντιάλ, ανάμεσα στη Γαλλία και την Ιταλία. Οι δύο ομάδες αναδεικνύονται ισόπαλες με 1-1 στην κανονική διάρκεια του αγώνα και η αναμέτρηση περνά την παράταση.

Λίγο μετά το 109ο λεπτό ολόκληρος ο πλανήτης βλέπει έκπληκτος τον διαιτητή να δείχνει την κόκκινη κάρτα σε έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους των γηπέδων όλων των εποχών, τον Ζινεντίν Ζιντάν, που κλείνει με αυτόν τον άδοξο τρόπο την ποδοσφαιρική του καριέρα. Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Ζιντάν είχε ξαπλώσει στο έδαφος με μια κουτουλιά τον αντίπαλό του Μάρκο Ματεράτσι.

Τα δευτερόλεπτα αυτά του αγώνα έμελε να περάσουν για πάντα στην ποδοσφαιρική ιστορία. Τα θυμόμαστε, 12 χρόνια μετά:

\

Αργότερα έγινε γνωστό ότι η φράση που εκτόξευσε ο Ματεράτσι και έβγαλε εκτός εαυτού τον Ζιντάν ήταν ότι τον αποκάλεσε «γιο μιας πουτ@νας τρομοκράτισσας», αναφερόμενος στην Αλγερινή μητέρα του.

Αρκετά χρόνια μετά ο Ματεράτσι δήλωνε:

«Του είπα για την αδερφή του, όχι για τη μητέρα του όπως έγραφαν στις εφημερίδες. Η μητέρα μου πέθανε όταν ήμουν έφηβος, οπότε δεν θα έπεφτα τόσο χαμηλά για να προσβάλω τη μητέρα του. Ήταν όντως ηλίθιο αυτό που του είπα, αλλά δεν έπρεπε να αντιδράσει έτσι. Σε κάθε γειτονιά στη Ρώμη, στη Νάπολη, στο Μιλάνο, στο Τορίνο και στο Παρίσι ακούς πολύ χειρότερα πράγματα. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί πήρε τέτοια διάσταση αυτό το περιστατικό».

Η FIFA τιμώρησε και τους δύο παίκτες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:34