search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:54
MENU CLOSE

Ταϊλάνδη: Διασώθηκαν και τα 12 παιδιά από τη σπηλιά μαζί με τον προπονητή τους (Video/Photos)

10.07.2018 05:39
Ταϊλάνδη: Διασώθηκαν και τα 12 παιδιά από τη σπηλιά μαζί με τον προπονητή τους (Video/Photos) - Media

Χειροκροτήματα και δάκρυα χαράς για τη διάσωση των μικρών αθλητών και του προπονητή τους.

 

Μετά από 18 μέρες παραμονής στα έγκατα της γης, σε μια σπηλιά βάθους 3 χιλιομέτρων, διασώθηκαν και τα 12 παιδιά της ποδοσφαιρικής ομάδας των “Αργιόχοιρων”  μαζί με τον προπονητή τους.

Όλοι οι διασωθέντες είναι καλά στην υγεία τους ενώ ορισμένα από τα παιδιά μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο. 

“Οι Αγριόχοιροι” σήμερα θα επανενωθούν”

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κάθε φορά που απομακρυνόταν ένα ασθενοφόρο από την περιοχή που αναδύονταν οι δύτες, το συγκεντρωμένο πλήθος ξεσπούσε σε δάκρυα χαράς και χειροκροτήματα.

Η ιστορία διάσωσης του “Βενιαμίν” της ομάδας

Λίγο πριν τις 14.00 (ώρα Ελλάδος) το ενδέκατο παιδί απεγκλωβίστηκε από την σπηλιά Tham Luang στην Ταιλάνδη.

Πρόκειται για τον Chanin Wiboonrungrueng, ο οποίος είναι 11 ετών και είναι το μικρότερο ηλιακά μέλος της ομάδας. Το παρατσούκλι του είναι Τιτάνας. Παίζει μπάλα τα τελευταία πέντε χρόνια και εντάχθηκε στην ομάδα τα τελευταία τρία χρόνια.

Τα παιδιά κατά τη μεταφορά τους είχαν τις αισθήσεις τους και είχαν πάρει αγχολυτικά χάπια

Κατά τη διάρκεια του απεγκλωβισμού του δέκατου και του ενδέκατου παιδιού, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης  Prayut Chan-o-chau ενημερωνόταν για την τεράστια επιχείρηση διάσωσης των μικρών αθλητών και του προπονητή τους. Αμέσως μετά την ενημέρωσή του αποκάλυψε ότι δόθηκαν στα παιδιά αγχολυτικά χάπια ενώ είχαν τις αισθήσεις τους κατά την επχείρηση της μεταφοράς τους. 

Κάθε φορά που ολοκληρωνόταν η διάσωση ενός μικρού αθλητή ασθενοφόρο βρισκόταν στην περιοχή που αναδύονται οι δύτες προκειμένου να το παραλάβει και να το μεταφέρει στο νοσοκομείο. Σε δύο από αυτά κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθούν επειγόντως με αεροπλάνο στο νοσοκομείο.

Όλος ο πλανήτης στραμμένος στην Ταϊλάνδη

Από το πρωί της Τρίτης, όπου ξεκίνησε η τελευταία φάση του απεγκλωβισμού των μικρών μαθητών και του προπονητή τους, τα ΜΜΕ όλου του κόσμου κάλυπταν λεπτό προς λεπτό την επιχείρηση.

Συνολικά 19 μέλη πραγματοποίησαν την τρίτη επιχείρηση διάσωσης και καταδύθηκαν εσωτερικό του σπηλαίου.

 Ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης  Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν, είχε πει πως η επιχείρηση θα ολοκληρωνόταν μέσα στην ημέρα.

Και αυτό όπως εξήγησε ο χρόνος κυλούσε αντίστροφα όχι μόνο για την επιβίωση των αθλητών αλλά και για τις ανησυχητικές προβλέψεις των μετεωρολόγων που προέβλεπαν βροχοπτώσεις  και συνεπώς άνοδο της στάθμης των υδάτων στην περιοχή του σπηλαίου όπου βρίσκονταν παγιδευμένα τα εναπομείναντα παιδιά κι ο προπονητής της ομάδας τους.

 

Καλά στην υγεία τους τα οκτώ παιδιά που διασώθηκαν

Στο μεταξύ, τα οκτώ παιδιά που βγήκαν πρώτα από τη σπηλιά τις προηγούμενες μέρες είναι καλά στην υγεία τους, τόσο από σωματική όσο και από ψυχολογική άποψη, δήλωσε ο Τζεσάντα Τσοκενταμρονγκσούκ, στέλεχος του υπουργείου Υγείας.

Ένα δεύτερο στέλεχος του υπουργείου, ωστόσο, τόνισε πως οι εξετάσεις αίματος στις οποίες υποβλήθηκαν έδειξαν πως όλα έχουν συμπτώματα μόλυνσης, υποβάλλονται σε εξετάσεις και θα επιτραπεί μεν στους γονείς τους να τα επισκεφθούν, αλλά όχι αμέσως. 

Σύμφωνα με το δεύτερο στέλεχος του υπουργείου Υγείας, «όλα τα παιδιά» θα μείνουν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση προληπτικά, μία εβδομάδα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:53