search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:16
MENU CLOSE

Ξανά στο σκαμνί Τσοχατζόπουλος – Σταμάτη για μίζα «μαμούθ» που μετέτρεψαν σε ασφάλεια ζωής

11.07.2018 08:33
Ξανά στο σκαμνί Τσοχατζόπουλος - Σταμάτη για μίζα «μαμούθ» που μετέτρεψαν σε ασφάλεια ζωής - Media

 

Αντιμέτωποι με νέα κατηγορία για ποσό 700 χιλιάδων ελβετικών φράγκων καλούνται σε απολογία ο Άκης Τσοχατζόπουλος η σύζυγος και ο εξάδελφος του  

Αντιμέτωπος με νέα κατηγορία για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα καλείται σήμερα σε απολογία στην ανακρίτρια Διαφθοράς, Παναγιώτα Σίδερη, ο πρώην υπουργός, ‘Ακης Τσοχατζόπουλος, που ελέγχεται για ποσό περίπου 700 χιλιάδων ελβετικών φράγκων.

Λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκιση του, ο καταδικασμένος σε κάθειρξης 19 ετών, για τις “παράνομες αμοιβές” που φέρεται να έλαβε από την προμήθεια των TORM1 και των υποβρυχίων, ο πρώην υπουργός καλείται να δώσει εξηγήσεις για ακόμη ένα ποσό που αφορά ασφαλιστήριο ζωής και εντοπίστηκε σε ελβετική τράπεζα και θεωρείται μέρος των χρημάτων που ο πρώην υπουργός απέκτησε από δωροδοκίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Μαζί του καλούνται σε εξηγήσεις η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη και ο εξάδελφος του -και άλλοτε στενός συνεργάτης του- Νίκος Ζήγρας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήρια που έχει συνταχθεί, το επίμαχο ποσό αφορά 773.989,20 ελβετικά φράγκα τα οποία κατά το χρονικό διάστημα από 4/12/1998 έως και σήμερα, ο κ. Τσοχατζόπουλος, ενεργώντας από κοινού με τον Νικόλα Ζήγρα και τη Βασιλική Σταμάτη, απέκρυψαν “εν γνώσει του ότι αποτελούν προϊόν του εγκλήματος της παθητικής δωροδοκίας σχετικά με τις συμβάσεις προμήθειας οπλικών συστημάτων” .

Κατά την κατηγορία, ο πρώην υπουργός “με περισσότερες από μία πράξεις, οι οποίες συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος και οι οποίες εντάσσονται στον συνολικό σχεδιασμό της εγκληματικής δράσης του με πρόθεση αφενός μεν απέκρυψε την αλήθεια καθόσον αφορά τη φύση, την προέλευση, τη διάθεση, τη διακίνηση ή τη χρήση περιουσίας, αφετέρου δε, κατείχε και απέκρυψε περιουσία, εν γνώσει του ότι αυτή προέρχεται από το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας το οποίο διέπραξε”.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο κ. Ζήγρας, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το επίμαχο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ύψους 500 χιλιάδων ελβετικών φράγκων το είχε συνάψει το 1998 ο ίδιος ο πρώην υπουργός με τα στοιχεία του διαβατηρίου του εξαδέλφου του και με στοιχεία συζύγου, την κ. Σταμάτη, η οποία εμφανίζεται να έκανε στην UBS την επίμαχη κατάθεση.

Η υπόθεση του ασφαλιστηρίου, χρήματα για την κατάρτιση του οποίου συνδέονται με υπεράκτια εταιρία που διακίνησε παράνομες αμοιβές, απασχόλησε και την ελβετική Δικαιοσύνη και περιλαμβάνεται στους φακέλους που είχαν φέρει μαζί τους πριν λίγα χρόνια Ελβετοί εισαγγελείς, οι οποίοι στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής είχαν λάβει καταθέσεις και από τους τρεις κατηγορούμενους. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15