13/12/2018 23:39:00

Νέες αντιδράσεις του περιφερειακού τύπου για το 2% στον ΕΔΟΕΑΠ

Νέες αντιδράσεις του περιφερειακού τύπου για το 2% στον ΕΔΟΕΑΠ - Media
 
Νέα διαμαρτυρία των ιδιοκτητών Περιφερειακού Τύπου προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, με κεντρικό διακύβευμα το 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ. Σε επιστολή του ΣΗΠΕ αναφέρεται ότι ο Τύπος της Περιφέρειας βρίσκεται πλέον σε ασφυκτικό κλοιό, καθώς οι νέες υποχρεώσεις καταβολής εισφορών υπέρ ΕΔΟΕΑΠ πλήττουν δραματικά την ανταγωνιστικότητα του κλάδου.
 
Σημειώνει ακόμη ότι ο Περιφερειακός Τύπος βρίσκεται σταθερά σε δύσκολη κατάσταση, όχι μόνο λόγω της κρίσης αλλά και «εξαιτίας των κυβερνητικών μέτρων», όπως η κατάργηση εκπτώσεων, ατελειών, ΕΛΤΑ, δημοσίευσης ισολογισμών κ.λπ. Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος, το κόστος του δημοσιογραφικού χαρτιού έχει αυξηθεί κατά 28% και αναμένεται να φθάσει στο 33% μέσα σε αυτόν τον μήνα! Και το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να κινδυνεύουν άμεσα με αφανισμό οι περιφερειακές εφημερίδες.
 
Πηγή: typologies.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.