search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:37
MENU CLOSE

«Πόλεμος» στην Ελλάκτωρ: Η απάντηση Μπόμπολα-Κούτρα στους αδερφούς Καλλιτσάντση

11.07.2018 14:06
Νέα διοίκηση, νέα εποχή για την Ελλάκτωρ - Νίκη των Ολλανδών - Media
 
Στη χθεσινή ανακοίνωση της πλευράς Καλλιτσάντση για τις αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της Ελλάκτωρ απαντούν με σημερινή τους δήλωση οι συνεταίροι τους Λεων. Μπόμπολας και Δημ. Κούτρας. Οι δύο τελευταίοι υπεραμύνονται των προτάσεών τους για τις αλλαγές στο Δ.Σ.
 
Αναλυτικά η δήλωση των κ.κ. Λ. Μπόμπολα και Δημ. Κούτρα έχει ως εξής:
 
“Όλα τα Σημερινά Μέλη του Δ.Σ. εκλέχθηκαν ομόφωνα από τη Γ.Σ. μετά από ομόφωνη πρόταση της Διοίκησης σ’ αυτή.
 
– Δεν πρόσκεινται σε καμία πλευρά, αλλά υπηρετούν αποκλειστικά το καλό της Εταιρίας. Οι αδελφοί Καλλιτσάντση είναι αυτοί που δύο εβδομάδες πριν την Γ.Σ. βρήκαν “καινούριους’’ συμμάχους και προσβλητικά λοιδόρησαν όλο το υπόλοιπο συμβούλιο ως ανίκανους (εξ ιδίων κρίνοντας τα αλλότρια).
 
– Πράγματι είναι συγκινητική η προσήλωσή τους στις Δημοκρατικές Διαδικασίες. Φαίνεται πως οι ίδιοι τα μέλη του Δ.Σ. που προτείνουν «τα εξέλεξαν» μέσα από εκλογικές διαδικασίες της βάσης με προφανή στόχο να γνωρίζουν καλά τα προβλήματα του κλάδου και λεπτομερώς τη λειτουργία του Ομίλου.
 
– Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας αφού όλες οι προτάσεις πρέπει να ψηφιστούν ή να απορριφθούν από την Γ.Σ. (δηλαδή τους Μετόχους).
 
– Τόση υποκρισία μόνο βλάπτει.
 
Προς αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνουμε για τα εξής:
 
• Η πρόταση μας για τη σύνθεση του Δ.Σ. της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -1,29% δεν προάγει μόνο αποτελεσματικά τα συμφέροντα της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -1,29% και των μετόχων της αλλά διασφαλίζει την συνέχεια και την ομαλότητα στην εταιρία και είναι και απολύτως συμβατή με τον Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -1,29%, τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης και το Ελληνικό Εταιρικό Δίκαιο, δεδομένου ότι, σε συνέχεια των επερχόμενων αλλαγών στο ΔΣ και της απόφασης των Μετόχων στις 25 Ιουλίου 2018:
 
– Το Δ.Σ. της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -1,29% θα αποτελείται από 10 μέλη (πέντε από τα οποία θα είναι νέα, ενώ τα υπόλοιπα πέντε θα εξασφαλίσουν τη διοικητική συνέχεια)
 
– Το Δ. Σ. της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -1,29% θα έχει 5 Ανεξάρτητα, μη εκτελεστικά μέλη (τέσσερα νέα), 1 (νέο) μη εκτελεστικό μέλος και 4 εκτελεστικά μέλη
 
– Ο νέος Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -1,29% θα είναι ένα νέο, μη εκτελεστικό μέλος που θα πληροί τα κριτήρια ενός ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους και θα είναι μέλος της Επιτροπής Ελέγχου
 
– Η διάρθρωση του Διοικητικού Συμβουλίου που προτείνεται συνδυάζει ηγετικές ικανότητες και δεξιότητες επιχειρηματικής και χρηματοοικονομικής διοίκησης, με εκτεταμένη διεθνή εμπειρία σε θέματα νομικά, κανονιστικής και περιβαλλοντικής συμμόρφωσης, καθώς και σε θέματα διαχείρισης κινδύνου και αναδιαρθρώσεων.
 
• Αντίθετα, η πρόταση της CHANGE4ELLAKTOR είναι αναποτελεσματική και επικίνδυνη για τα συμφέροντα της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -1,29% και των μετόχων της, ενώ επίσης, παραβιάζει τον Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -1,29% διότι:
 
– Η Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -1,29% θα διοικείται από ένα 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο θα ελέγχεται πλήρως από τους Αδερφούς Καλλιτσάντση, καθώς τα υπόλοιπα 7 μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα είναι νέα και εντελώς άπειρα σε σχέση με το αντικείμενο της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -1,29%.
 
– Σύμφωνα με το άρθρο 5.2. του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -1,29% ΔΣ: «Θα πρέπει να αποφεύγεται η αντικατάσταση του συνόλου των μελών σε μία και μόνη Γενική Συνέλευση, και η διαδοχή των μελών του Δ.Σ. να συντελείται σταδιακά». Ο κανόνας αυτός αντικατοπτρίζει τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές της εταιρικής διακυβέρνησης και προβλέπεται επίσης ρητά στο Μέρος Α, Κεφ. 5, αρθ. 5.1. του Ελληνικού Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης στον οποίο υπόκειται η Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -1,29%. Η πρόταση του CHANGE4ELLAKTOR παραβιάζει ξεκάθαρα τον ανωτέρω κρίσιμο κανόνα και θέτει σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητα της διοίκησης της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -1,29%.
 
– Σύμφωνα με τον Ελληνικό Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης για Εισηγμένες Εταιρείες (Μέρος Α, Κεφ. 2, αρθ. 2.2) στον οποίο υπόκειται η Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -1,29%, το Δ.Σ. μιας εισηγμένης εταιρείας θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο εκτελεστικά μέλη. Η πρόταση του CHANGE4ELLAKTOR παραβιάζει ξεκάθαρα τον ανωτέρω κρίσιμο κανόνα αφού περιλαμβάνει την ύπαρξη ενός μόνου εκτελεστικού μέλους (Αναστάσιος Καλλιτσάντσης).
 
• Η πρόταση του CHANGE4ELLAKTOR είναι φαρισαϊκή διότι:
 
– Οι αδελφοί Καλλιτσάντση συμμετείχαν στο Δ.Σ. ως εκτελεστικά μέλη αυτού με τις ιδιότητες του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -1,29% μέχρι τον Ιούνιο του 2018
 
– Τον Απρίλιο του 2018, οι Αδελφοί Καλλιτσάντση (Αναστάσιος Καλλιτσάντσης ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου) ψήφισαν για την υιοθέτηση της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -1,29% το 2017, συμπεριλαμβανομένης της υιοθέτησης της Δήλωσης Εταιρικής Διακυβέρνησης, χωρίς αναφορά σε τυχόν ελλείψεις στην – στρατηγική, στην οργανωτική και χρηματοοικονομική διάρθρωση, ή στην εταιρική διακυβέρνηση και δομή του Ομίλου.
 
– Τώρα οι αδελφοί Καλλιτσάντση ισχυρίζονται ότι η Εταιρική Διακυβέρνηση, η στρατηγική, η οργανωτική και η χρηματοοικονομική δομή της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -1,29% είναι ανεπαρκείς…
 
– Είναι προφανές ότι οι αδελφοί Καλλιτσάντση μέσα από εντελώς αβάσιμους και παραπλανητικούς ισχυρισμούς επιδιώκουν να αναλάβουν τη διοίκηση των εταιρειών του Ομίλου Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -1,29%. Στο βωμό αυτού του σχεδίου δε διστάζουν να δυσφημίσουν την εταιρεία, τη διοίκηση της και τους βασικούς μετόχους της.
 
Οι πομπώδεις ανακοινώσεις δεν εντυπωσιάζουν πλέον κανέναν, καταδεικνύουν μόνο πανικό βλάπτουν το όνομα και την αξιοπιστία του Ομίλου και δημιουργούν αναστάτωση στους εργαζομένους. Τα προγράμματα έχουν δημοσιοποιηθεί το ίδιο και τα πρόσωπα που θα υλοποιήσουν την κάθε πρόταση, ο κάθε ένας βγάζει τα συμπεράσματα του”.
 
Πηγή: economy365.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:36