search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:03
MENU CLOSE

Ιαπωνία: Στους 199 οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις (Photos)

12.07.2018 06:00
Ιαπωνία: Στους 199 οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις (Photos) - Media

 

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις που σάρωσαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας τη δυτική Ιαπωνία είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 199 άνθρωποι, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε έδωσε εντολή, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κλιμακίου που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης, να υπάρξει ταχύτερη δράση για να βοηθηθούν οι πληγέντες, τόνισε ο Σούγκα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο προηγούμενος επίσημος κυβερνητικός απολογισμός έκανε λόγο για 179 νεκρούς.

Ο Άμπε, ο οποίος ακύρωσε την περιοδεία του σε τέσσερα κράτη του εξωτερικού, ανάμεσά τους το Βέλγιο και τη Γαλλία, επισκέφθηκε την Τετάρτη την επαρχία Οκαγιάμα, μια από αυτές που επλήγησαν περισσότερο, και την επαρχία Χιροσίμα. Αναμένεται να επισκεφθεί άλλη μια περιοχή που επλήγη σήμερα.

Δεν έκανε δηλώσεις, αλλά είχε σύντομες, κατ’ ιδίαν συναντήσεις με πληγέντες.

Πέρα από τους 199 νεκρούς που έχουν καταγράψει, οι αρχές τονίζουν πως δεν έχουν ακόμη εξακριβώσει την τύχη αρκετών δεκάδων ακόμη κατοίκων. Μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες για περίπου 60 αγνοούμενους.

Ο βαρύς, ακόμα προσωρινός, απολογισμός της χειρότερης καταστροφής που υπέστη η Ιαπωνία εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων από το 1982 εγείρει ερωτήματα για τις μεθόδους απομάκρυνσης κατοίκων που βρίσκονται σε κίνδυνο, αναγνώρισε η κυβέρνηση, η οποία δέχεται σφοδρές επικρίσεις από την αντιπολίτευση για τη βραδύτητα με την οποία αντιμετώπισε αυτήν την κρίση.

«Έχουμε δει τα τελευταία χρόνια καταστροφές που οφείλονται σε βροχοπτώσεις πολύ πιο φονικές από ό,τι προηγουμένως. Θα εξετάσουμε τι μπορεί να κάνει η κυβέρνηση για να μειώσει τους κινδύνους», είπε το απόγευμα της Τετάρτης ο Σούγκα.

Χιλιάδες πλημμυροπαθείς βρίσκονται σε δημόσια καταφύγια, ενώ άλλοι φιλοξενούνται από συγγενείς τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:03