search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:40
MENU CLOSE

Μανιακός απειλούσε να πατήσει με τρακτέρ συγχωριανούς του – Έσπασε καταστήματα, ΙΧ και τραυμάτισε 3 ανθρώπους (Photos)

12.07.2018 08:50
Μανιακός απειλούσε να πατήσει με τρακτέρ συγχωριανούς του - Έσπασε καταστήματα, ΙΧ και τραυμάτισε 3 ανθρώπους (Photos) - Media

 

Τέλος πήρε η παραβατική δράση ενός 42χρονου στο Κ. Στρέφι που το τελευταίο διάστημα έχοντας αποφυλακιστεί προκαλούσε διαρκώς προβλήματα στην περιοχή, κάνοντας μαρτύριο τη ζωή των κατοίκων. Χθες το απόγευμα σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε και τραυμάτισε τουλάχιστον τρεις άντρες, ενώ προκάλεσε ζημιές σε δύο καταστήματα και πέντε αυτοκίνητα στο Πελόπιο και το Κάτω Στρέφι. Ο δράστης συνελήφθη μετά από καταδίωξη στο χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ στη διασταύρωση Πλατάνου. 

Να σημειώσουμε πως την περισσότερη ώρα των επεισοδίων κυκλοφορούσε με ένα τρακτέρ όπου απειλούσε να παρασύρει όποιον βρισκόταν στο πέρασμά του.

Ο δράστης από το περασμένο Σάββατο άρχισε να παρουσιάζει ιδιαίτερα επιθετική συμπεριφορά, όταν δεν σταμάτησε σε σήμα ελέγχου αστυνομικών και ξεκίνησε καταδίωξη από τον Πύργο προς το Στρέφι. Ο δράστης τότε είχε προχωρήσει προς το φράγμα Φλόκα και είχε καταφέρει να ξεφύγει μέσα στα χωράφια. Παρά τις συνεχείς έρευνες των τελευταίων ημερών, κατάφερνε να ξεγλιστρά από τις αρχές που τον αναζητούσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης περίπου στις 5.30, πήγε πρώτα στο πρατήριο υγρών καυσίμων του Δημήτρη Ηλιόπουλου στο Πελόπιο. Η άρνηση των πρατηριούχων να του δώσουν καύσιμα με πίστωση – κάτι που ζητούσε επίμονα το τελευταίο διάστημα, έκανε το 42χρονο να αντιδράσει βίαια και να αρχίζει να σπάει τζαμαρίες του καταστήματος και να προκαλεί φθορές σε δύο σταθμευμένα οχήματα.

Μετά τα όσα προκάλεσε εκεί, επέστρεψε στο χωριό, όπου έκανε επίθεση σε όποιον βρισκόταν μπροστά του. Απρόκλητα άρχισε να επιτίθεται αρχικά φραστικά και έπειτα με βίαιες κινήσεις σε πολίτες που έβρισκε μπροστά του. Οι κάτοικοι άρχισαν να τρέχουν για να ξεφύγουν από τη μανία του 42χρονου όμως τρία ηλικιωμένα άτομα βρέθηκαν στο «μάτι του κυκλώνα» τους επιτέθηκε και τους χτύπησε. Παραλίγο να τραυματίσει αρκετά σοβαρά και τον πρόεδρο του χωριού όταν του πέταξε έναν ιμάντα με μεταλλική καστάνια πάνω του, όπου την τελευταία στιγμή απέφυγε και έσπασε μια τζαμαρία ψησταριάς, πίσω του.

Έχοντας ειδοποιηθεί η Αστυνομία, προσέγγισε στο σπίτι του 42χρονου στο Κ. Στρέφι. Εκείνος όταν τους είδε ανέβηκε στο τρακτέρ του και επιχείρησε να παρασύρει τους αστυνομικούς και να εμβολίσει τα περιπολικά. Στη συνέχεια μέσα στους δρόμους του χωριού προκάλεσε ζημιές σε τουλάχιστον τρία οχήματα στο χωριό επιτιθέμενος και στους ιδιοκτήτες τους.

Ο δράστης έφυγε και από εκεί και κατευθύνθηκε πάντα με το τρακτέρ προς το σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στη διασταύρωση Πλατάνου. Εκεί οι αστυνομικοί που είχαν ενημερωθεί και τον καταδίωκαν, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον 
συλλάβουν.

«Ήρθε αυτό το κτήνος από το Στρέφι που πηγαίνει στα μαγαζιά και τα σπάει γιατί δεν υπολογίζει κανέναν. Του είχα κάνει μήνυση, τον πήγαν στον Εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος με έφεση και πρόστιμο. Ζήτησα κάλυψη από το νόμο που όμως δεν είχα. Κινδυνεύουμε εγώ και οικογένειά μου και το κράτος δεν μας προστατεύει. Ήταν εδώ η οικογένειά μου όταν συνέβη το κακό. Μου διέλυσε το μαγαζί και φοβάμαι πως όλο αυτό δεν θα τελειώσει εδώ» δήλωσε ο πρατηριούχος κ. Ηλιόπουλος.

Ο πρόεδρος του Στρεφίου Θόδωρος Τζούβαλης μιλώντας στο ilialive για το περιστατικό απηύθυνε θερμή παράκληση στη δικαιοσύνη. «Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να μπει μέσα και να μην ξαναβγεί. Γιατί θα αναγκαστεί κάποιος να τον σκοτώσει και να κλείσει το σπίτι του. Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 5,30. Σταμάτησε στο καφενείο που πίναμε καφέ, χτύπησε ένα συγχωριανό μου 75 ετών με σφαλιάρα, με χτύπησε εμένα με ένα ιμάντα και το σίδερο, πέταξε τα τραπέζια και τις καρέκλες, κυνηγούσε τον πατέρα μου να τον σκοτώσει, απείλησε και εμένα να με σκοτώσει. Η δικαιοσύνη πρέπει να πάρει τα μέτρα της. Ο δήμαρχος τον πήρε στην κοινωφελή εργασία και του είχαμε ζητήσει να μην τον πάρει. Για αυτά που έγιναν σήμερα έχει μεγάλη ευθύνη ο δήμαρχος. Κάνω ενέργειες για να αλλάξει αυτό που συμβαίνει. Ο κόσμος κινδυνεύει και ο δήμαρχος ταξιδεύει…» είπε καυστικά ο κ. Τζούβαλης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:40