search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:58
MENU CLOSE

Δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού ζητά η ΝΔ με τροπολογία – Ψηφίζει «Ναι» στο σπάσιμο της Β’ Αθήνας

12.07.2018 09:00
Πηγές ΝΔ: Ο Τσίπρας δεν αποδοκιμάζει τον Πολάκη γιατί είναι ένα και το αυτό - Media

 

Την πρότασή της προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα της ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού  κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης για τρίτη φορά από το 2016 η ΝΔ. Η τροπολογία της ΝΔ θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο του Κλεισθένη. 

Σύμφωνα με την τροπολογία οι Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό και είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές, στις πρεσβείες και τα προξενεία της Ελλάδας στο εξωτερικό. 

«Η πρότασή μας απορρέει εκ του Συντάγματος, είναι σύννομη και μπορεί να εφαρμοσθεί άμεσα, από τις επόμενες εθνικές εκλογές», αναφέρει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της.

«Είναι στοιχειώδης δημοκρατική και εθνική υποχρέωση της κυβέρνησης να υιοθετήσει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και να δοθεί στους Έλληνες του εξωτερικού η δυνατότητα της ψήφου, όπως ισχύει, άλλωστε, σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο» λέει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ψηφίζει «Ναι» στο σπάσιμο της Β’ Αθήνας 

Στην αρχική του απόφαση για υπερψήφιση της πρότασης κατάτμησης της Β’ Αθηνών, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει η κυβέρνηση για το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού στον τόπο κατοικίας τους, φέρεται πως κινείται ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Από το πρωί ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης τηλεφωνεί στους βουλευτές της δεύτερης περιφέρειας της Αθήνας και της περιφέρειας Αττικής και τους ζητεί να τους δει στο γραφείο του στη Βουλή προκειμένου πρώτον να τους ανακοινώσει την απόφαση του.  

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:58