16/02/2020 17:36:08

Απειλή Τραμπ για απόσυρση των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ - Συνεδριάζει εκτάκτως η Συμμαχία

Απειλή Τραμπ για απόσυρση των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ - Συνεδριάζει εκτάκτως η Συμμαχία - Media

 

 

Την απειλή ότι θα αποσύρει της ΗΠΑ από την Βορειοατλαντική Συμμαχία, διατύπωσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη σύνοδο των μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού πρακτορείου.

Σημειώνεται ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι ο πυλώνας της ευρωατλαντικής ασφάλειας από την δεκαετία του 1950.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται δυο πηγές του ΝΑΤΟ, οι σύμμαχοι ζήτησαν από τους εκπροσώπους της Ουκρανίας και της Γεωργίας -χωρών συμμάχων εκτός ΝΑΤΟ- να φύγουν από την αίθουσα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ειδική, μη προγραμματισμένη συνεδρίαση των μελών της Συμμαχίας.

Η πρωτοφανής ενέργεια για πρόεδρο των ΗΠΑ, έρχεται ως επιστέγασμα της ταραχώδους Συνόδου του ΝΑΤΟ κατά την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε σφοδρά στους συμμάχους για το ύψος των αμυντικών τους δαπανών και κυρίως στη Γερμανία η οποία στηρίζει τον ρωσικό αγωγό Nordstream.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε επίσης ζήτησε τον διπλασιασμό του ετήσιου στόχου αμυντικών δαπανών από το 2% του ΑΕΠ στο 4% και αμέσως μετά αποχώρησε από την αίθουσα. Στη συνέχεια ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να «μαζέψει» τα λεγόμενα του προέδρου, αναφέροντας ότι δεν πρόκειται για επίσημη πρόταση.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.