search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:46
MENU CLOSE

Το ΝΑΤΟ δεν άκουσε τη Φώφη

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2029
12-7-18
13.07.2018 03:00
fofi_0-4.jpg

 

«Να μην υπάρξει πρόσκληση στα Σκόπια τώρα και πριν ολοκληρώσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει» σημείωσε, μεταξύ άλλων, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Μην παραδώσει η χώρα μας όλα τα ατού και βρεθούμε μπροστά σε τετελεσμένα» πρόσθεσε για την εξέλιξη του ζητήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η λύση στο ονοματολογικό των Σκοπίων καθώς και η υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών δεν έτυχαν της ίδιας «υποδοχής» εντός του Κινήματος Αλλαγής. Είναι γνωστό άλλωστε ότι εντός του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛΛ, με εξαίρεση τη Φώφη Γεννηματά, οι Γιώργος Παπανδρέου, Γιώργος Καμίνης, Νίκος Ανδρουλάκης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος έχουν εκφραστεί θετικά για τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, ενώ το ίδιο γεγονός αποτέλεσε τον «καταλύτη» της αποχώρησης του Σταύρου Θεοδωράκη και του Ποταμιού από το νέο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς. 

Έτσι, λοιπόν, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η σύνοδος του ΝΑΤΟ και αναφερόμενη στην πρόσκληση των Σκοπίων, η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha εξήγησε πως «δυο πράγματα αναδείξαμε από την πρώτη στιγμή σε σχέση με αυτή τη συμφωνία: Το πρώτο να βρεθούμε προ τετελεσμένων σε σχέση με το ΝΑΤΟ και το δεύτερο ότι βεβαίως υπάρχει η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, όμως στην πραγματικότητα δεν υπάρχει erga omnes, όταν δίνεται από την κυβέρνηση η μακεδονική εθνικότητα και η μακεδονική γλώσσα. 

Νέοι λογαριασμοί
Αυτά από μόνα τους διατηρούν τον πυρήνα του αλυτρωτισμού και άρα δεν κλείνουν παλιούς λογαριασμούς, αλλά ανοίγουν νέους». Ενώ βάζοντας στο κάδρο της σκληρής κριτικής τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, στην ίδια συνέντευξη, έκανε λόγο για «αγαπημένο παιδί» της Μέρκελ. «Από εκεί που έλεγε “go back κ. Μέρκελ”, σήμερα έγινε μερκελιστής ο κ. Τσίπρας. Αυτή είναι μια τεράστια διαφορά. Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις αντιστάθηκαν, διαπραγματεύτηκαν» δήλωσε η Γεννηματά. 

Δίνοντας το στίγμα των επόμενων κινήσεων του ΚΙΝΑΛΛ, καθώς το Ποτάμι αποχώρησε από το εγχείρημα, ενώ πρόσφατες και καταγεγραμμένες είναι οι απόψεις του Γιάννη Ραγκούση για την πορεία του Κινήματος, η Φώφη Γεννηματά μίλησε για «δίπολο» ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. Μιλώντας στην Εκτελεστική Γραμματεία του Κινήματος η Γεννηματά υπογράμμισε πως «λέμε όχι σε νέο διχασμό. Η εθνική ομοψυχία και η ενότητα του λαού είναι προϋπόθεση επιτυχίας των στόχων μας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει και προετοιμάζει εκλογές ακραίας πόλωσης, με ρητορική εμφυλίου, για να συγκρατήσει ό,τι μπορεί. Η Ν.Δ. βολεύεται και συμμετέχει σε αυτή την επικίνδυνη επιλογή, επιλέγει το κλίμα ρεβανσισμού». 

Στέλνοντας μήνυμα ενότητας του χώρου λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση του Ποταμιού από τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς η Γεννηματά τόνισε πως το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί «το μεγάλο κεκτημένο για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού, δημοκρατικού και σοσιαλιστικού χώρου της Ελλάδας. Δεν απειλείται γιατί έχει εγγυητές τους εκατοντάδες χιλιάδες συνιδρυτές. Προχωρούμε μπροστά ενωμένοι με τη δύναμη των προοδευτικών πολιτών. Όσο ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. μας πολεμούν για να μας μικρύνουν, τόσο θα μεγαλώνουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως ανακοίνωσε η Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της Εκτελεστικής Γραμματείας, γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Σταμάτης Μαλέλης. Η επιλογή τού επί χρόνια διευθυντικού στελέχους μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών εκτιμάται πως αποτελεί ένα είδος υπέρβασης της Χαριλάου Τρικούπη και μέτρο εμπέδωσης εμπιστοσύνης προς τη ΔΗΜΑΡ, με τον χρόνο, αλλά και τον τρόπο, να δείχνει αν και πώς θα προχωρήσει – ανέφελα ή όχι – η συγκεκριμένη κίνηση… 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:46