search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:29
MENU CLOSE

Επιχειρηματικότητα και… πολιτισμός στην 5η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών

12.07.2018 10:52
Επιχειρηματικότητα και… πολιτισμός στην 5η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών - Media

Η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) διοργάνωσε για 5η χρονιά την Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη, παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων του επιχειρηματικού κόσμου και όχι μόνο. Σκοπός της, να φωτιστούν τα επόμενα βήματα της ελληνικής οικονομίας στη μετα-μνημονιακή εποχή και ο ρόλος των επιχειρήσεων για την επιστροφή της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά.

Η ΕΕΝΕ θέλοντας να αποδείξει στην πράξη πως η επιχειρηματικότητα μπορεί να συνάδει και να λειτουργεί αρμονικά με την τέχνη, τίμησε με βραβεία αριστείας σπουδαίες προσωπικότητες που έχουν να επιδείξουν άριστο και σύγχρονο έργο στον πολιτισμό, τις επιστήμες και τις επιχειρήσεις.

Βραβείο πήρε ο  Αθανάσιος Βασιλάκος, διακεκριμένος καθηγητής κυβερνοασφάλειας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Lulea στη Σουηδία.

Για τα νέα πρότυπα που έχει θέσει στην τέχνη και τον κινηματογράφο βραβεύθηκε η εταιρεία BLONDE, με την διεθνή δραστηριοποίηση και την τιμητική της βράβευση στις Κάννες για την ελληνο-γαλλική συμπαραγωγή «The Stopover» και  για την καλύτερη ταινία μικρού μήκους «Έκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς». Το Βραβείο παρέλαβε ο εικαστικός και σκηνοθέτης Γιώργος Δρίβας, ο οποίος μάλιστα εκπροσώπησε με το έργο του την Ελλάδα στην 57η Biennale της Βενετίας, με την εικαστική αφηγηματική εγκατάσταση «Εργαστήριο Διλημμάτων».   

Με το Βραβείο Αριστείας στην τέχνη τιμήθηκε ο Έλληνας βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς, ο οποίος έχει ερμηνεύσει εμβληματικά έργα, σε διεθνούς φήμης θέατρα και έχει διακριθεί σε κορυφαίους ρόλους όπως τους Nabucco του Verdi. 

Οι βραβεύσεις ολοκληρώθηκαν με τη βράβευση του Νίκου Λούστα από την εταιρία Mega Yeeros, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής κρεατοσκευασμάτων & γύρου στην Ελλάδα, με αξιοσημείωτη διεθνή δραστηριοποίηση στο εξωτερικό και του Αθανάσιου Βασιλάκου, διακεκριμένου καθηγητή κυβερνοασφάλειας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Lulea στη Σουηδία.

Στη ομιλία του ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΕΝΕ, Κρίστιαν Χατζημηνάς, τόνισε ότι ο πολιτισμός είναι κλασικό παράδειγμα της ελληνικής εξωστρέφειας, η οποία με την σειρά της αποτελεί την προοπτική για την ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Στην Διάσκεψη,  παρακολούθησαν μεταξύ άλλων  κορυφαίοι παράγοντες του επιχειρηματικού κόσμου, της διπλωματίας και της πολιτικής, όπως ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Geoffrey Pyatt, ο Πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Κων/νος Μπίτσιος, ο ιδρυτής της Aephoria & BlueGrowth κ. Πέτρος Κόκκαλης, ο CEO της EOS Capital, κ. Α. Ταμβακάκης, ο CEO της Intralot κ. Α. Κεραστάρης, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γιώργος Πιτσιλής, ο Υφυπουργός Οικονομίας κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, ενώ το παρών έδωσαν και οι δυο αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Χατζηδάκης και Α. Γεωργιάδης, καθώς και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:29